İstanbul Fuar Merkezi’nde 19-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen Hometex Ev Tekstili Fuarı, ilk gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, fuarın ev tekstili sektörü için kritik bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. Erdoğan, Denizli firmalarının fuardaki konumunu değerlendirerek sektörün ihracat potansiyeline dikkat çekti. Fuara Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda üretici firma ve ziyaretçi katıldı.
“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ALICILARLA BULUŞTURUYORUZ”
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “HOMETEX Fuarında üyelerimizi farklı ülkelerden gelen alıcılarla buluşturuyoruz. Aynı zamanda katma değeri yüksek, teknolojik, AR-GE ve inovasyon odaklı ürünler sergileniyor” dedi. Erdoğan, “Türkiye olarak bu alanda kendimizi ciddi şekilde geliştirdik. Hızlı üretim, hızlı tedarik ve hızlı teslimat konusunda öncü durumdayız” ifadelerini kullandı. Başkan, Türkiye’nin Avrupa ülkelerine dört saatlik uçuş mesafesinde olduğunu ve karayolu lojistiğiyle 6-7 günde teslimat gerçekleştirebildiğini hatırlattı.
DENİZLİ’DEN 90 FİRMA VE YOĞUN ZİYARET
Uğur Erdoğan, “Şu anda Denizli’den yaklaşık 90 firmamızın standı bulunuyor. Bunların 40’ını ziyaret ettik. İhracatçı firmalarımızla yaptığımız görüşmelerde, farklı ülkelerden yoğun müşteri katılımı olduğunu gördük” diye konuştu. Erdoğan, Hürmüz Boğazı’nın kapanmasıyla birlikte Türkiye ve Denizli’nin ihracatta avantaj sağlayacağını öngördüklerini belirtti. Fuarda bakanlar, bürokratlar ve oda başkanlarının ilgisinin yüksek olduğunu kaydeden Erdoğan, beklentilerinin geçen yıla göre daha fazla olduğunu söyledi.
YILDA 650 ÜYE FUARLARLA BULUŞUYOR
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “650 üyemizi dünyanın farklı ülkelerindeki fuarlarla buluşturuyoruz” açıklamasında bulundu. Hometex Fuarı’nın dünyada ve Avrupa’da ilk beş fuar arasında yer aldığını belirten Erdoğan, oda olarak fuarları özellikle teşvik ettiklerini ve Türkiye’de üyelerini fuarlara en fazla götüren odalardan biri olduklarını kaydetti. Erdoğan, geçen yıl Çin’de düzenlenen fuarlara birçok üyelerini götürdüklerini hatırlattı. Amacın ihracatı artırmak, istihdamı desteklemek ve ülkeye döviz girdisi sağlamak olduğunu dile getirdi.
FUARLAR İHRACAT VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Geçen hafta Almanya’nın Köln şehrinde gıda fuarına katıldıklarını aktaran Erdoğan, önümüzdeki günlerde Polonya’da da organizasyonlar gerçekleştireceklerini belirtti. “Fuarlar son derece önemli, değerli ve kıymetli organizasyonlar. Ürünlerimizi sergiliyor, müşterilerle buluşturuyor ve ihracata, istihdama katkı sağlıyoruz” dedi. Erdoğan, son iki yılda yaklaşık 15 Denizlili firmanın fuarlara düzenli katılım sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kurduğunu açıkladı. Bu firmaların Türkiye’den ürün tedarik ederek satış gerçekleştirdiğini ve bunun ihracata önemli katkı sunduğunu ifade etti. DTO olarak devlet destekleriyle üyelerini fuarlara taşıdıklarını ve sektör bazlı organizasyonlar düzenlediklerini kaydetti.