Denizli Çözüm Koleji öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik olarak Denizli İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem semineri verildi.  Öğrenci ve öğretmenlere deprem öncesi, esnasında ve sonrasında yapılması gereken davranışlar uygulamalı olarak öğretildi. Seminerde eğitmenler Ebru Yapan ve Anıl Bakkaloğlu, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

SEMİNER SONRASI TATBİKAT

Seminerin eğitim bölümünün ardından olası bir depremde öğrenci ve öğretmenlerin nasıl davranmaları gerektiği gerçekleşen tatbikatla pekiştirildi. Çalan sirenle öğrenciler ve öğretmenler deprem sırasında sıraların yanına yatarak herhangi bir yıkımdan kurtulmak için "Hayat Üçgeni" kurdu. Çalınan ikinci siren ile de birlikte okulu tahliye etme ve düzenli bir biçimde toplanma alanına ulaşmak için yapılması gerekenler başarıyla gerçekleştirildi.

“DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAYIN”

Eğitim sonrası öğrencilere seslenen Çözüm Koleji Müdürü Muzaffer Çeven, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi içinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi, “Deprem ülkemiz, kentimiz için her zaman olması beklenen bir afet. Bizler öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmeliyiz ki hem kendilerini hem de çevrelerindekileri bilinçli bir şekilde korumalılar. Bu kapsamda talebimiz üzerine AFAD görevlileri okulumuza gelerek eğitim verdiler. Aynı zamanda bunu uygulamalı olarak öğrenci ve öğretmenlerimize göstermiş oldular. Başarılı bir eğitim ve tatbikat olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.