Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılında Denizli genelinde anma törenleri düzenlendi. Denizli Çözüm Koleji'nde de öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla 10 Kasım töreni düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler ve öğretmenler, Atatürk büstüne karanfil bıraktı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. Anma günü dolayısıyla öğrenci korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, Atatürk’ün fotoğraflarında oluşan sergi  açıldı. 

“HER DAİM İZİNDEYİZ”

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Tarih Öğretmeni Nurcan Saruhan, Atatürk'ün her zaman bilimin rehber edilmesi gerektiğini vurguladı. Bilimin ışığında ve Atatürk'ün izinde ilerlediklerini belirten Saruhan, "Ulu önder, gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyetinin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasımlar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır”  ifadelerini kullandı.

KİTAP KAMPANYASI

Edebiyat Öğretmeni Sümeyra Arslan da,  Ulu Önder'in eğitime verdiği önemi dile getirdi ve  ebediyete intikal edişinin yıl dönümü için kitap kampanyası düzenlediklerini söyledi. Arslan, "Atatürk'ün gözünde Türk milli mücadelesi sadece askeri mahiyette değildi. Askeri zafer milli kurtuluşun ilk şartı idi. Eğitim savaşı en az askeri zafer kadar önemliydi. Bizler de Ata'mızı 81. ölüm yıl dönümünde yad ederken Çözüm Koleji olarak eğitime verilen önemi yaşatmak adına bir kitap paylaşım projesi geliştirdik ve idare eden öğretmenler, öğrenciler, idareciler ve personellere kadar herkesi bu projeye dahil ettik. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.