Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim hayatına devam eden çocukları korumak amacıyla okulları geçici süreyle kapattı. Alınan karar kamuoyundanda tam onay alarak taktir topladı, dünyada da birçok ülke virüs salgını nedeniyle okulları kapatmaya devam ediyor. 23 Mart bugün itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sisteminin aksamaması için internet ve televizyon merkezli uzaktan eğitim dönemine de başladı.

“EĞİTİM BAĞINI GÜÇLENDİRDİLER”

 Okulların kapatılma kararı sonrası anında K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi veritabanı üzerinden online yani çevrimiçi ödev ve sınav sistemini aktif yürüten Denizli Çözüm Koleji de, öğrencileriyle eğitim-öğretim bağını hiç koparmadı. Okulların kapatılmasının ardından Denizli’de internet üzerinden online ödev ve sınav sistemini ilk olarak uygulayan okul oldu. Ayrıca Denizli Çözüm Koleji, şimdi de Bakanlığın çalışmalarına ek olarak yine eğitim sistemlerinde bir aksamaya mahal vermemek adına sınıf öğretmeniyle öğrencilerin aynı platformda anlık olarak interaktif-etkileşimli şekilde ‘Sınıftaymış’ gibi ders işlemesini sağlayacak uzaktan eğitim sistemini başlattı.

“SINIF ORTAMINDA DERS İŞLEYECEĞİZ”

Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, alışılmışın dışında bir dönemden geçildiğini, olağan üstü bu duruma karşı da önlemleri de hızlıca aldıklarını belirterek şunları söyledi, “Eğitimciler olarak ana amacımız, olağan ve olağanüstü her durumda geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini sürdürmektir. Geleceğe eğitimli ve emin adımlarla ilerleyen gençlerimiz sayesinde güçlü Türkiye’nin temelleri her daim sağlam kalacaktır. Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Okulların güvenlik amacıyla kapalı olduğu bu dönemde çocuklarımızın eğitimini aksamaması için Milli Eğitim Bakanlığımız tedbirlerini aldı. Denizli Çözüm Koleji olarak da; evde çocuklarımızın eğitim süreçlerinin devam etmesi için her türlü tedbir ve imkanı ilk günden itibaren aldık. K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi veritabanı üzerinden online yani çevrimiçi olarak öğrencilerimizin ödevlerini yapmalarını sağladık. Haftada 3 kez yine online deneme sınavlarımızı yaptık. Çocuklarımızın konu eksiklikleri var ise de, öğretmenlerimiz aracılığı ve velilerimizin katkısıyla öğrencimizin o alandaki eksikliklerini kapatılmasına destek olduk. Öğrencilerimizle eğitim bağımızı daha güçlü tutmaya azami emek harcadık. Şimdi de Çözüm Koleji öğrencilerinin her birinin ayağına sınıflarımızı götürüyoruz. İnternet üzerinden kurduğumuz sistem sayesinde her bir sınıfımızı online ve interaktif ortamda toplayacağız. Öğretmenimiz anlık olarak dersini sesli, görüntülü anlatacak ve öğrencimiz interaktif katılım sağlayıp sorusunu yöneltebilecek. Yani bu olağanüstü süreçte eğitim sistemimizde herhangi bir aksaklık yaşanmadan sınıflarımız internet ortamında buluşup, öğrencilerimiz derslerini okuldaymış gibi işleyecek. Öğrencilerimiz ayrıca Bakanlığımızın uzaktan eğitim sisteminden de yaralanacak. Okul olarak aldığımız önlemler sayesinde bu süreci de eksiksiz atlatmış olacağız” diye konuştu.