Denizli Valisi Hasan Karahan Başkanlığında 2019 yılındaki Denizli genelindeki eğitim çalışmaları değerlendirildi. Bağbaşı 80. Yıl Öğretmenevinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcıları Hüseyin Başgün ve Şener Bayram ile şube müdürleri ve 19 ilçe milli eğitim müdürü katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz değerlendirme toplantısının açılış konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile birlikte daha önceki yıllardan süre gelen eğitimin niteliğinin ve niceliğinin geliştirilmesi çalışmaları ayrı bir ivme kazandı. “Denizli Eğitiminde Hedef 2023” çalışmalarına 2014 yılında çok kapsamlı bir çalıştay ile başlayan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2019 yılının başında da yine kapsamlı bir çalışma ile 2023 Eğitim Vizyonu’nu ele aldı. İlimiz genelindeki yaklaşık 15 bin öğretmenimizle bir araya gelerek 2023 Vizyonunu aktardık. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanında Tasarım Beceri Atölyeleriyle tüm Denizli’yi donattık.  Denizli Tasarım Beceri Atölye’lerinde ulaşılamaz denilen sayıları çoktan geçti 285 olan Tasarım Beceri Atöltelerimizi bugün itibari ile 1620 sayılarına getirdik”  dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasının devamında; İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan İller Arası Rekabet Endeksi 2018-2019 Raporunda Eğitimde Denizli İlk Sırada yer aldı. Eğitimde Denizli, Edirne ve Ankara, yükseköğretim alanında ise İstanbul, Ankara ve Eskişehir en rekabetçi iller olarak sıralandı. İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü açıklanan “İller Arası Rekabet Endeksi” yayımlandı. 81 il düzeyinde 2018-2019 dönemi verileri kullanılarak hesaplanan rekabet endeksi skorlarının, 2009 ve 2014 dönemlerine ait veriler kullanılarak da açıklandığını, böylece rekabet açısından illerin 2009-2019 periyodunda 10 yıllık performans seyrinin izlendiğini belirtti.

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı konuşmasında “Başarılarımızı korumak için aynı gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başarı bir ekip işidir ve bunda herkesin katkısı vardır. İlimizde hayırseverlerin eğitime olan ciddi katkısı bu şehrin şansıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda oldukça gayretli. Amacımız hizmetin ve eğitim kalitesini daha da yükseklere çıkarabilmektir. Bunu da öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin çabalarıyla gerçekleştireceğiz. Denizli de işini seven ve aşkla yapan bir eğitim camiasıyla beraberiz. Denizli’nin bütün alanlardaki gelişmişliği eğitimdeki başarısıyla doğru orantılıdır” dedi.

Değerlendirme toplantısının devamında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2019 yılında ilimizde eğitimde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Denizli Valisi Hasan Karahan’a sunum yaptı.