Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, dekanlar, PAÜ’lü akademik ve idari personel, tıp fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi konuşmasına, Bölgemizin barış içinde yaşaması ve huzurun tesisi adına başlatılan Barış Pınarı Harekâtını anarak başladı. Prof. Dr. Çiftçi: “Ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek için Suriye’nin kuzeyinde şanlı ve kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtının kısa sürede başarıyla sonuçlanacağını biliyor ve diliyorum. Barış Pınarı Harekâtında görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi buradan sevgi ve saygı ile selamlıyorum, rabbim onları korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle” dedi.

“Beyaz Önlük Üniforma Değil Sorumluluktur”

Prof. Dr. Çiftçi yeni eğitim öğretim yılında beyaz önlük giyecek öğrenciler için yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi “Bugün uzun bir yol olan hekimlik yolculuğuna, beyaz önlüklerinizi giyince başlayacaksınız. Beyaz önlüğün mesleki bir üniforma değil, Toplumun size yüklediği bir sorumluluk olduğunu asla unutmayın. Ayrıca; Giydiğiniz önlüğün dürüstlüğün, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olduğunu bilmenizi isterim. Bugün sizlere beyaz önlük giydirdiğimizde hissettiğimiz sevinci ve duyduğumuz onuru altıncı yılın sonunda edeceğiniz yeminle bizlere ve ailelerinize yaşatmanız en büyük temennimizdir. Prof. Dr. Çiftçi öğrenci ailelerine de seslenerek: “Gönlünüz ferah olsun, evlatlarınız emin ellerdedir. Tıp Fakültesinin Dekanı ve bir Öğretim Üyesi olarak eminim ki, zorlu olan bu eğitim süreci siz değerli aileler, öğrencilerimiz ve bizler el ele verdiğimizde kolaylaşacak ve çok başarılı sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Osman Çiftçi, beyaz önlük giyecek öğrencilere hekimlik hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör BAĞ: “En Eski ve En Kutsal Mesleğin Adaylarısınız”

Törende konuşma yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ sözlerine, Tıp Hekimliğinin insanlık tarihinin en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olduğunu hatırlatarak başladı. Bugün burada; bu şerefli, insana ve insanlığa değer veren mesleğe adım atacak öğrencilerimizin sevincini paylaşmak üzere toplandık. Gençlerimizin heyecanına ortak olmaktan gurur ve onur duyuyorum diyen Prof. Dr. Bağ konuşmasında şu bilgileri kaydetti: “Hekimlikle özdeşleşmiş olan beyaz önlük; dürüstlüğün, aydınlığın, saflığın, özverinin, fedakârlığın, sabrın, empatinin ve çalışkanlığın simgesidir. Hepinizin iyi birer hekim olama hayali var. Bu hayalinizi gerçekleştirebilmek için en önemli unsur aldığınız eğitimdir. Alanında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahip olan Tıp Fakültemizin, sizlere yeterli düzeyde iyi bir eğitim vereceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Tıp Fakültemiz ilk kurulan fakültelerden biri olup bugüne kadar sayısız başarıya imza atmış, başarılı hekimler, uzmanlar, değerli bilim insanları yetiştirmiştir. Bundan sonra da ileri teknolojileri kullanabilen, disiplinli araştırma ve çalışma anlayışına sahip, girişimci, iletişimci, önyargısız ve yenilikçi hekimler yetiştirmeye devam edecektir. Tüm bu süreçte fedakârca gerçekleştirdikleri büyük hizmetlerden dolayı tüm öğretim üyesi ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederim”.

Beyaz Önlük Giyme Töreninde, çocuklarının heyecanını paylaşmak için katılan öğrenci ailelerine de seslenen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: “Sizler evlatlarınızın bu yoğun eğitim süreci boyunca tüm dertlerine ortak olacak, en büyük emeği sarf edeceksiniz. Onlardan hiçbir fedakârlığı esirgemeyeceğinizden şüphemiz yok. Bu zorlu eğitim ve klinik süreçlerinde evlatlarınıza vereceğiniz destek ve fedakârlıklardan dolayı sizlere minnet ve şükranlarımı sunarım” dedi. Prof. Dr. Hüseyin Bağ konuşmasının sonunda, Pamukkale Üniversitesi’nin bugünlere gelmesine katkı sağlayan ve törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

227 Hekim Adayı: Aydın, Genç, Saflık Sembolü Olan Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi

Tören; tamamı Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan halkoyunları gösterisi ile devam etti. Törenin son kısmında ise 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda PAÜ Tıp Fakültesini kazanan hekim adayı öğrencilere beyaz önlükleri hocaları tarafından giydirildi. Tıp Fakültesi öğrencilerinden Rukiye Gökçe’ye Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Burak Deniz Altınkaynak ve Nawaf Mohammed Khaled Abdussalam’a Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, Buthaina Abdulaziz Ali Al-Ashbi’ye ise Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nida Kaçar tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Toplamda 227 Tıp Fakültesi öğrencisi beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine ilk adımlarını atmış oldu. Törenin sonunda önlüklerini giyen öğrenciler ve akademisyenlerin toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.