Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açtığı kurgusal dava yarışmasına Türkiye genelinden 53 okuldan 53 takım katıldı. Yarışmaya, “Bilişim Suçları” konusuyla katılan Denizli Seviye Okulları’nın öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. Öğrenciler önce senaryo yazdı. Senaryo gereği bir kişi, bilişim suçu işledi. Öğrencilerden Zeynep Ceren Işık, avukat olarak sanığı savundu. İnternet ortamında canlı yapılan duruşmada takım arkadaşlarından Yaren Tunçtürk, sanık hakkında ceza davası açtı. Türkiye’nin tanınmış hukukçularının da jüri üyesi olarak takip ettiği dava 2 saatten uzun sürdü.

Okul öğrencilerinden Eda Türkoğlu, avukatın savunması ve savcının iddianamesini inceledikten sonra bağımsız bir şekilde kararını verdi. Türkiye genelinden 53 takımın katıldığı bu yarışmada 20 tam puan alan Denizli Seviye Okulları öğrencileri Türkiye finaline kaldı. Final duruşmaları Pazar günü yapılacak. Finalde 5 okul birinciliği elde etmek için çabalayacak.

MAHMUT ÇATLIK; “GURUR DUYDUK”

Denizli Seviye Okulları’nın Kurucu Müdürü Mahmut Çatlık, “Öğrencilerimizle gurur duyduk. Her birisi de hukuk fakültesini hedefleyen öğrencilerimizin üniversite sınavında bu hedeflerine de ulaşacaklarına olan inancımız tamdır. Z kuşağını gerek pratik gerek teorik eğitimle geleceğe hazırlamanın çabası içindeyiz” dedi.

Rehber öğretmen Sibel Altınapa ise, finale çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, “Ödül kazanmaktan ziyade öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırma peşindeyiz. Türkiye’nin seçkin hukukçuların jüri üyesi olduğu yarışmada finale kalarak, Denizli adına hepimiz mutlu olduk. Finali de kazanıp, Denizli’nin adını duyurmak, öğrencilerimizi üniversite sınavlarına motive etmek istiyoruz” diye konuştu.