Egebil Okulları CEO’su Faruk Tatar ve Denizli Egebil Okulları Kurucu Temsilcisi Baki Bağadır, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içinde olduğu duruma rağmen büyük bir cesaretle, böyle bir eğitim yatırımını hayata geçirdiklerini ifade eden Tatar, “Ülkenin en önemli sorunu değildir eğitim, ülkenin en önemli çözümüdür. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu bildiğimiz için eğitim yatırımı yapıyoruz. Bu bir Türkiye projesidir. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Doğru bildiğimiz yanlışlarla mücadele ediyorum. Öğrenilmiş çaresizlik eğitimde o kadar fazla ki bunlarla mücadele ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettiği gün ‘bizim iki tane orduya ihtiyacımız var; bunlardan bir tanesi ülkemizi korumak için ordumuz, bir de ülkemizi geleceğe taşımak için eğitim ordumuz” dedi.

Tatar, “Milli Eğitim canla başla çalışırken, çocuklarına daha fazla yatırım yapmak isteyen velilerin kaygıları oluşmaya başladı. Bu özel eğitimi de beraberinde getiren sürecin başlangıcı oldu. Dünya bu alanda bizden çok önce yol aldı. Dünyada artarken Türkiye’de hiç artmadı ya da minik minik arttı. Türkiye 1970’li yıllarda ilk kez dershane gerçeği ile tanıştı. Bu süreç dershanelerden sonra etüt merkezlerine, ardından da merdiven altı kurslara dönüştü. Bu sistemlerin yanlış ellerde olmasından kaynaklanan ülkemizin çektiği zorluğu anlatmaya gerek yok.  Haliyle bizler ihtiyacımızı bu kurumlardan bulamayınca dışarıdan bulmaya başladık. 50 yıldır bu dershanelere, kurslara yatırılan para 150 milyar dolar. Türkiye’nin şu anki cari açığı 40 milyar dolar. Cari açığın 3 buçuk katını biz bu ekonomiye harcamışız. Ancak, bunda ne dershanelerin, ne de kurs merkezlerinin bir suçu yok. Biz bunu dava olarak gördük, bu davaya gönül verdik. Bu nedenle de böyle bir ortamda, bu yatırıma yöneldik. Bu cesareti gösteren arkadaşlarımızı kutluyorum. Çocuklarımıza yapılan doğru yatırım, ülkeyi geleceği taşıyacak. Egebil Okulları olarak öğrenciye dışarıda hiçbir alternatif veya ek aramayacak bir sistem geliştirdik” diye konuştu.

“DURDUĞUNUZDA GERİYE GİTMEYE BAŞLAMIŞSINIZDIR”

Denizli Egebil Okulları Kurucu Temsilcisi Baki Bağadır, okulun 2019-2020 öğretim yılına yetişeceğini belirterek, Denizli’de eğitim alanında bir çığır açmak için yola çıktıklarını ifade etti. “Durduğunuzda geriye gitmeye başlamışsınızdır” diyen Bağadır, eğitimde hiç durmadan, yeni hedeflere ilerlemek gerektiğini söyleyerek, Egebil Okulları’nın duyguya ve kalbe dokunan bir yapısının olduğunu vurguladı.