Eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme ve örgütlenme mücadelesi veren Eğitim-Bir-Sen üst üste sekizinci kez yetkili olma başarısını ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; Eğitim-Bir-Sen’in özgün ve özgür duruşu Millî Eğitim Bakanlığı çalışanları nezdinde istikrarlı bir desteğe dönüştüğünü belirtti.  Bu tablonun, kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun, yapıcı olmanın, disiplinli çalışmanın sonucu; eğitim çalışanlarının menfaatlerini önceleyerek sorunlara çözüm arayan anlayıştan, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunulmasıyla ve çözüm odaklı bilimsel çalışmalar, araştırmaların sonucunda ortaya çıktığına değindi. Eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya, hukukunu korumaya, eğitim politikalarının belirlenmesinde hazırlanan raporlarla ışık tutmaya, alternatif çözümlerle eğitimin verimliliği ve niteliği için emek vermeye devam edeceklerini belirten Öselmiş, Eğitim çalışanlarından gösterdiği teveccühü büyük bir sorumluluk addederek, “dün olduğu gibi, yarın da emeğin değerini bulması ve çalışma hayatının sorunlarının çözümü için azmimizi daha da artıracağız.” İfadelerini kullandı.

Denizli’de 2022 yılı yetkili sendika belirlemelerinde 4735 üye sayısıyla Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının büyük desteği ile sekizinci kez yetkili sendika oldu.

“BİZİM GÜCÜMÜZ HAKLILIĞIN, DOĞRULUĞUN VE TÜRKİYE’NİN GÜCÜDÜR”  

“Bizim gücümüz haklılığın, doğruluğun ve Türkiye’nin gücüdür” diyen Öselmiş; “İddiası ve idealleri olan bir camia olarak, yetkinin bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden hiçbir zaman gafil olmadık, olmayacağız.  Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığı, istikametimizin doğruluğudur. Ancak haklı bir dava etrafında bir araya gelip, bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenen insanların birlikteliği anlamlı olabilir. Nitekim sendikamızın birlerden bine, binlerden beş binlere, Genelde beş yüz binlere ulaşma başarısının özünde saklı olan gerçek, doğruluk ve Türkiye gerçekliği ile bütünleşmektir. Bizim gücümüz haklılığın, doğruluğun ve Türkiye’nin gücüdür.” İfadelerini kullandı.

Denizli’de 2022 yılı yetkili sendika belirlemelerinde 4735 üye sayısıyla Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının büyük desteği ile sekizinci kez yetkili sendika oldu.

ÖSELMİŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Öselmiş, “Eğitim-Bir-Sen’in bugünlere gelmesinde, yen ufuklardan yeni umutlara yol almasında emeği olan herkese; yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, İlçe temsilcilerimize ve yönetimlerimize, işyeri temsilcilerimize, Kadınlar Komisyonumuza, Genç Memur-Sen’imize ve en önemlisi bize güvenen çok kıymetli üyelerimize teşekkür ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.