Merkezefendi Belediyesi ilçede Liselere Giriş Sınavı (LGS)’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilerin başarılarını kutlamak ve gelecek eğitim hayatları için motive etmek amacıyla ödül töreni düzenlendi. Merkezefendi Belediyesi Kütüphanesinde yapılan ödül törenine, Türkiye birincileri öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri katıldı. Törende hem öğrencilerin hem de ailelerin heyecanları görülmeye değerdi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİSİNİZ”

Türkiye’nin mutlu, güçlü, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış geleceğinin; bugünün ve yarının gençlerinin ellerinde şekilleneceğini hatırlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, onların başarılarını bugünden görebilmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi. LGS’de Türkiye birincisi olan her bir genci kutlayan Doğan, gençlerin eğitim hayatlarında başarılarını daim olmasını istedi. Doğan, Merkezefendi İlçesinde LGS’de  tam puan alarak Türkiye birincisi olan her bir genci kutlayıp,  ödüllerini dağıttı.

“ÇÖZÜM ORTAĞI OLDULAR”

Törende başarısıyla göz dolduran öğrenciler arasından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Çözüm Koleji öğrencisi Sevban Kumral, geleceğe yönelik kariyer planlarını, başarısındaki çalışma şekli ve püf noktaları paylaştı. Çözüm Koleji LGS Birincisi Sevban Kumral, ailesinin kendisine her daim sınırsız destek verdiğini hatırlatarak ailenin de eğitim hayatındaki öneminin büyüklüğüne vurgu yaptı. Kumral, ders çalışma, anlama, yorumlama, sorgulama, özgüven, hayata bakış açısına kadar birçok konuda kendini geliştirme rotası çizme fırsatını ise eğitim-öğretim gördüğü Çözüm Koleji ve öğretmenlerine borçlu olduğunu ve bu konuda kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Kariyer planında ilk olarak İstanbul Erkek Lisesinde okumak olduğunu ve sonrasında mühendislik dalında ilerlemek istediğini açıklayan Kumral, “İstanbul Erkek Lisesinde okumak istiyorum, ama daha ilerideki hedefim mühendislik. Gelecek kariyer planımızda özelliklerimize göre öğretmenlerimiz gerçekten bizlere çok iyi yönlendirme sağladı. Bu nedenle de geleceğe yönelik emin adımlarla ilerleme imkanı sundular. Bir kez daha hepsine teşekkürü borç bilirim” dedi. Ailede evin en küçüğü olan Sevban Kumral’ın iki ablasından birisi Amerika’da mühendislik okurken bir diğer ablası da İstanbul’da hukuk okuyor.

“BAŞARIMIZ GELENEĞE DÖNÜŞTÜ”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavlarda yüksek başarı elde eden öğrenciler yetiştirmenin mutluluğu gururu içinde olduklarını belirten Çözüm Koleji Ortaokul Müdürü Muzaffer Çeven, “Öğrencimiz Sevban Kumral’ın bu mutlu gününde de yanındayız. Biz okul olarak öğrencilerimizin başarılı bir eğitim-öğretim hayatı geçirmelerine ve geleceklerine en iyi şekilde hazırlanmalarına odaklandık. Sonucunda da okul olarak, öğrencilerimizin adına ödüllere alışığız. Sevban da çok düzenli bir öğrencimiz. Tabi bu bir maraton. Disiplinli çalışmak gerek. Çözüm Koleji’nde biz bir slogan ürettik, ‘Sorun yok, varsa da çözüm var.’ Bizde 9 saat düzenli derslerin yanı sıra bir de okul sonrasında soru çözümü ve etüt derslerimiz var. Hafta sonları da ek ders, soru çözümü ve deneme sınavlarımız bulunuyor. Öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmaları için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Sevban’a başarıların devamını diliyorum” dedi.