Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Salgın nedeniyle gelen tedbirlere değinen Koca, bu günlerin geri kaldığını ve artık aşının var olduğunu belitti. Öte yandan aşılama konusunda ise "Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar" dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm okulların zamanında açılacağını ifade ederek

“EĞİTİMLER ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDECEK”

En merak edilen konulardan biri olan okulların açılması konusunda ise Koca, "Tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecek." dedi. Aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacağını ifade eden Koca, "Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar" ifadelerini kullandı.

"OKULLARIMIZ YÜZ YÜZE EĞİTİM VERECEK"

En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var. Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Gerek ilk ve orta öğretimde gerekse yükseköğrenimde öğrencilerimizi ve ailelerini koruyacak tedbirleri alarak, tüm hazırlıklarımızı yaparak eğitime ara vermeden gelecek eğitim öğretim dönemini karşılayacağız.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm okulların zamanında açılacağını ifade ederek

"AŞI OLMAMIŞ ÖĞRETMEN VE ÖĞRETİM ÜYESİ KALMAYACAK"

Bu konuda bilim kurulumuz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Bu çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığımızla ve Yüksek Öğretim Kurulumuzla istişare ederek en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Fiziki koşulları hazır etmek için ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımız tam bir koordinasyon halinde çalışacak ve okullarda öğrencilerimizi bekleyeceğiz. Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi korumanın birinci adımı, öğretmenleri, öğretim üyelerini ve öğrencilerimizin birlikte yaşadıkları ailelerini aşılamaktır.