Pamukkale Üniversitesi, yaptığı duyuru ile bünyesine 63 yeni eğitimci katacak.  Basın İlan Kurumu’nun ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan duyuruda “ 2547 sayılı Kanun ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca öğretim görevlisi (ders verecek) alınacaktır” ifadelerine yer verildi. Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylar için son başvuru tarihi 1 Ekim 2021 olarak açıklanırken, 14 Ekim’de bölüm sınavları gerçekleştirilecek ve sonuçlar  www.pau.edu.tr’den açıklanacak.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR…

Öğretim Görevlisi olabilmek için aranan şartlarda yapılan duyuruda açıklandı. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekirken ayrıca ALES’ten de en az 70 puan almış olması gerekiyor. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, Yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranıyor.  Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

Başvurular; ilanda belirtilen başvuru adreslerine ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Süresi içinde yapılmayan başvurular, istenen belgelerde eksiklik, olması durumunda başvurular geçersiz sayılacak ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

1. Öğretim Elemanı Başvuru Formu (http://www.pau.edu.tr/personel/tr/sayfa/form-ve-belgeler)

2. ALES Belgesi

3. Özgeçmiş

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi * (lisans, tezli yüksek lisans, doktora mezuniyet belgesi)

6. Lisans Transkripti

7. Askerlik Belgesi *

8. İlanda bildirilen bilimsel çalışmaları kapsayan dosya

* Askerlik Belgesi ve diplomaların başvuru sırasında “E-Devlet” çıktısı kabul edilmektedir.

- Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin kabul edildiğini gösteren belge eklenecek.

- Transkript belgesinde 4’lük/5’lik not ortalaması bulunanlar eşdeğerliği yönetmelik uyarınca YÖKSİS karşılığı alınacaktır.

57 ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK!

Pamukkale Üniversitesi yine Basın İlan Kurumu’nun ilan portalı ilan.gov.tr’de yaptığı duyuruda 57 öğretim üyesi alınacağını bildirdi. Yapılan duyuruda,  “Üniversitemiz birimlerine Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Akademik Değerlendirme Yönergesi uyarınca öğretim üyesi alınacaktır” ifadelerine yer verildi. 1 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği ifade edilirken, aranan şartlar ise www.pau.edu.tr’nin duyurular ekranında paylaşıldı.

Öğretim Görevlisi İlan Metni İçin Tıklayınız

Öğretim Üyesi İlan Metni İçin Tıklayınız