Sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol alan geleceğin öğretmenleri, birçok kurum ve kuruluşla birlikte hayata geçirdikleri projeleri dönem sonunda düzenlenen etkinlikte sergiledi. Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen sergiye Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, öğretim elemanları, proje sahibi öğrenciler ile davetliler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, “Fakültemiz akademik, sosyal, kültürel ve toplumsal alanlarda yaptığı çalışmalarla farkını her zaman göstermiştir. Sadece bu hafta fakülte olarak farklı içeriklerde on etkinlik düzenleyeceğiz. Haftanın ilk etkinliğinde öğrencilerimiz ilimizde bulunan okul, huzurevi, çocuk yuvası ve hastaneler gibi birçok kurum ve kuruluşla birlikte projeler hazırladılar. Her kesimden çocuk, genç, yaşlı, sokak hayvanları ve çevreye yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesi hazırlayan öğrenci ve onlara rehberlik eden öğretim elemanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen sergide İngiliz Dili Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Matematik Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Resim-İş Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dallarının hazırladığı projeler yer aldı. ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında öğrencilerin bir dönem boyunca hazırladığı toplamda 84 çalışma sergilendi. Sergiyi inceleyen ve projeler hakkında bilgi alan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, serginin düzenlenmesindeki katkıları için proje danışmanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

NİNE-DEDELERİN OYUNLARINI MİNİKLERE ÖĞRETTİLER

Sergide, Öğr. Gör. Havva Ergür danışmanlığında Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan “Atalarımızdan Günümüze Çocuk Kültür Değerlerini Yaşatalım” projesi kapsamında minik katılımcılar unutulan bilmece ve tekerlemeleri katılımcılarla paylaştı. Ticaret Borsası İlköğretim Okulu ve Denizli Gençlik Merkezi ile birlikte yapılan projede günümüz çocuklarına teknolojinin olmadığı zamanlarda nine ve dedelerin çocukluklarındaki edebi kültür değerleri ile eğlencelik oyunları tanıtıldı. O dönemi nesilden nesile taşımak ve günümüzde yaşatmayı hedefleyen projede Ticaret Borsası İlköğretim Okulu’ndan minik öğrenciler, sergide yaptıkları bilmeceler, maniler ve tekerlemeleri ile büyük alkış topladı.

İLK KEZ MANGALA TURNUVASI DÜZENLENDİ

‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında bu yıl ilk kez ödüllü mangala turnuvası düzenlendi. Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Emel Sarıtaş danışmanlığında düzenlenen turnuvanın ilk grubunu belirlemek için kura çekimi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı tarafından yapıldı. Gün boyu süren ve 30 öğrencinin mücadele ettiği turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Öğretmen adaylarına akıl ve zekâ oyunları öğretmeyi amaçlayan etkinlik sonunda Yunus Metin birinci, Celal Özçelik ikinci ve Ömer Faruk Kale ise üçüncülüğü elde etti. Gün sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve başarı belgeleri verildi.