Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, pandemi süreci nedeniyle öğretime açılmayan üniversitede dijital ortamda gerçekleşecek derslerle ilgili Üniversite Senatosunun aldığı kararı yayımladı. PAÜ’nün resmi twitter hesabından yaptığı duyuruda internet üzerinden interaktif gerçekleşecek derslere katılım zorunluluğuyla ilgili aldığı karar şu ifadelerle duyuruldu, “Yeni eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu kararla uygulanacak olan eğitimde dijital dönüşüm sürecinde, özellikle derslerin pekiştirilmesi önem arz etmektedir. Bu doğrultuda öğrenciler ile akademisyenlerin bir araya geldiği canlı derslerde, interaktif uygulamalar ile dersin pekiştirilmesinin esas alınması nedeniyle öğrencilerimizin canlı derslere katılması zorunlu olup, canlı ders kayıtları daha sonra izlenemeyecektir.”

PAÜ’nün resmi twitter hesabından yapılan duyurunun altına kararı gören onlarca  öğrenci,  adeta isyan etti. Ders kayıtlarının sonrasında izlenilemeyecek olmasını akla mantığa sığmadığını belirten ve durumu eleştiri yağmuruna tutan öğrenciler, “Kiminin interneti var, kiminin yok. Kiminin bilgisayarı yok. Herkes o anda uygunda olmayabilir. Ders kaydını gizlemek ve saklamak kadar mantıksız bir şey olabilir mi? Bilim yuvası olan bir merkezin böylesi bir karar imza atması şaşırtıyor” gibi birçok eleştiriyi ardı ardına sıraladı. Olayı saçmalık olarak niteleyen öğrenciler, üniversitenin canlı ders verecek alt yapısını da yine eleştiri odağına koydu.

REKTÖR VEKİLİ DE ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU

YÖK tarafından görevinden alınan eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın ardından Vekil Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a da öğrenciler karar sonrası adeta köpürdü. Kimi ‘Giden geleni aratır’ derken kimi de “Rektör vekili ziyaretleri kabul etmekten başka bir işle ilgilenmeyecek galiba duy sesimizi” diyerek dert yandı.