SİİRT (İGFA) - Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak başkanlığında, üniversite üst yönetimi ile Siirt TSO Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu,Siirt TSO Başkan Yardımcısı Abdulkadir Demirhan ve yönetiminin katıldığı toplantı; üniversitelerde oluşturulan bilgi birikimi ile sanayideki sorunların çözümüne yönelik çalışmaların artırılması, bilginin sermayeye dönüştürülmesi ve dolayısıyla gelişim için aktif bir rol üstlenilmesi amacı ile gerçekleştirildi. Toplantıda; ilimizde yaşanan sorunlar, bu sorunlara çözüm önerileri ve uygulanabilir projeler hakkında istişareler yapıldı.

Toplantı ile sanayimizde Ar-Ge ve yenilikçilik temelli bir dönüşümün sağlanması; daha modern ve üretim gücü yüksek, rekabetçi bir Türkiye hedefine ulaşılabilmesi için üniversite ve sanayinin bir araya gelmesinin önemi vurgulandı.

Senato salonumuzda gerçekleşen toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Tekin Şahin, Siirt TSO Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt TSO Başkan Yardımcısı Abdulkadir Demirhan, Rektör Danışmanı ve Siirt TSO Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mahir Özhan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Özer Fethi Çelepçıkay, Siirt TSO Genel Sekreteri Raşit Başar Taner, Siirt TSO Genel Sekreter Yardımcısı Derya Çengel Arpacı, Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fevzi Hansu, El-Cezeri Sibernetik Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Musa Ataş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Sungur Gürel, Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi (KAPUM) Müdürü Dr. Arş. Gör. Halit Kırıktaş, Proje Yönetim Ofisi Koordinatörlüğü Şube Müdürü Nurullah Geyik, Siirt TSO TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Gelgen ve Siirt TSO TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yafez Turhan katıldı