Eğitimci Yazar Erdal Aydoğdu 8 yıllık bir emeğin ardından hem Türkiye'nin ilk felsefi romanını hem de Türkiye’nin ilk müfredata birebir uyumlu romanını çıkardı. Çimke Yayınevi’nden çıkan roman raflardaki yerini aldı. Erdal Aydoğdu 10. sınıf Felsefe dersi müfredatına birebir uyumlu çıkardığı bu romanıyla ilk kez bir ders kitabı roman haline getirilmiş oldu. 10. sınıf öğrencilerinin okulda 8 ay boyunca öğrendikleri konuları, bir roman tadında sıkılmadan öğrenebilecekleri ‘Genç Filozoflar’ romanı 328 sayfadan oluşmakta. Genç Filozoflar romanı karakterleri liseye giden öğrencilerden, bir felsefe öğretmeninden ve ana karekter olan Kerem ve ailesinden oluşmakta. Öğrenciler felsefe öğretmenleri Cemil Hoca sayesinden varoluşsal problemlerini, eleştirel bir şekilde çözmeye çalışırlar. Ana karakter Kerem’in aile ilişkileri ve yaşadığı acı tatlı günlerin anlatıldığı roman, öğrencilerin yaşadıkları gibi değil; düşündükleri gibi yaşamaları gerektiğini anlatır.

Türkiye’nin ilk felsefik romanı ‘Genç Filozoflar’ kitabı çıktı. Eğitimci yazar Erdal Aydoğdu tarafından kaleme alınan kitap iki öğrencinin yaşadığı olaylar silsilesini okurla buluşturuyor.

“8 YILLIK BİR EMEĞİMİN ÜRÜNÜ…”                             

Daha önce ‘Anne Babalar Gençlerden Ne İster? / Gençler Anne Babalardan Ne İster?’ ve ‘Nasıl Bir Öğretmen?’ kitaplarıyla beğeni toplayan Eğitimci Yazar Aydoğdu yeni kitabıyla ilgili olarak “Bu kitap benim için çok önemli. 8 yıllık bir emeğimin ürünü bu kitap. Kitabı yazarken asıl amacım, öğrencilerin felsefe eğitimini kolaylaştırmak ve sevdirmek oldu. Genç Filozoflar kitabı ile insanlar felsefeye olan önyargılarından kurtulabilirler. Lise öğreniminde 10. sınıfta eğitimi verilen Felsefe dersindeki müfredat ‘Genç Filozoflar’ romanında işlendi. Romanı okurların bir çırpıda bitirebileceğini düşünüyorum. Kitapla ilgili şu ana kadar tepkilerin hepsi olumluydu. Kitabın eğitimde çok büyük bir kaynak olacağı temennisiyle herkese iyi okumalar diliyorum.” dedi.

Bakan Yusuf Tekin Açıkladı: 1 Nisan’da Okullar Tatil Bakan Yusuf Tekin Açıkladı: 1 Nisan’da Okullar Tatil

Türkiye’nin ilk felsefik romanı ‘Genç Filozoflar’ kitabı çıktı. Eğitimci yazar Erdal Aydoğdu tarafından kaleme alınan kitap iki öğrencinin yaşadığı olaylar silsilesini okurla buluşturuyor.

Keyifle bir çırpıda okunarak bitirileceğini ifade etti. Aydogdu "Genç Filozoflar" romanın her yaş grubunun keyifle okuyabileceği bir roman olduğunu insanların "yaşadıklari gibi değil düşündükleri gibi yaşamalarının" gerekliliğini vurgulayan eleştirel ve sorgulayıcı bir yapıda olduğunu ifade etti.

Kitaba bu linkten ulaşabilirsiniz http://shopier.com/13321440