Öğrencilerinin eğitimdeki başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da başarısını hedefleyen Denizli Çözüm Koleji, ünlü Çocuk Kitabı Yazarı Feyza Hepçilingirler'i öğrencileri ile buluşturdu. Çocuk Kitabı konusunda ödülleri bulunan Hepçilingirler'in "Off, Dilim" adlı kitabını okuyan Çözüm Koleji öğrencileri hem kitapla ilgili merak ettikleri soruları sordular hem de kitap yazmak ile ilgili bilgi aldılar. Yazarla birlikte keyifli bir gün geçiren öğrenciler Feyza Hepçilingirler ile fotoğraf çekilmeyi ihmal etmediler.

"KÜLTÜREL GELİŞİM ÖĞRENCİLERİ DAHA YUKARI ÇIKARTACAK"

Çözüm Koleji Ortaokul Müdürü Kadriye Kıyak, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini özellikle takip ettiklerini belirterek, kültürel aktivitelerin okul eğitimi kadar önemli olduğunu söyledi. Kıyak, "Biz Çözüm Koleji olarak öğrencilerimizin genel kültürü yüksek bireyler olmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda kültürel ve sosyal faaliyetler konusunda öncü olmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu tip aktivitelerin öğrencilerimizi daha yukarı çıkaracağını, hayat kalitesini de arttıracağını biliyoruz. Feyza Hepçilingirler'i okulumuzda ağırlamaktan, öğrencilerimizle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

FEYZA HEPÇİLİNGİRLER KİMDİR?

İzmir Kız Lisesi’ni (1966), İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1971). İzmir Kemalpaşa ve Karataş liselerinde edebiyat öğretmeni, eğitim fakültelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı, kendi isteğiyle üniversiteden ayrıldı (1984). Özel dershanelerde görev aldı.

İlk öyküleri Türk Dili dergisinde yayımlanan (1979) Feyza Hepçilingirler, Kültür Bakanlığı Çocuk Yapıtları Yarışması oyun dalında başarı ödülünü Yanlışlıklar adlı oyunu ile aldı (1979). Öykü ve yazılarına Sesimiz, Yarın, Dönemeç, Öğretmen Dünyası dergilerinde rastlandı. Sabah Yolcuları adlı yapıtıyla Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nü Fazlı Yalçın’la paylaştı (1981).