DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen ihracat desteklerine ilişkin mevzuatta değişikliğe gidildiğini anımsattı. Buna göre, 1 Nisan 2018’den itibaren yapılacak destek müracaatlarının, firmaların KEP adresleri aracılığıyla elektronik imza ile teslim edilmesi şartıyla elektronik ortamda alınmaya başlanacağını belirtti. Erdoğan, “1 Nisandan itibaren kâğıt ortamında yapılan başvurular kabul edilmeyecek!” uyarısında bulundu.

İHRACAT DESTEK BAŞVURULARINDA YENİ DÖNEM

“E-imzaya geçişle, başvuru süreçlerinin hızlanması ve bürokrasinin azaltılması hedeflendi. Bu uygulamayla, devlet desteklerinde hizmet kalitesi artacak, uygulamada etkinlik sağlanacaktır” diyen Erdoğan, talepte bulunan firma, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, diğer firmalarla aynı süre içinde evraklarını Ekonomi Bakanlığı’na iletebilme imkanına kavuştuğuna dikkat çekti.

“İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIP HIZLANDIRACAKTIR”

Uygulamadaki yenilikçi bakışı ve emeklerinden dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bakanlık çalışanlarına da teşekkür eden Erdoğan ayrıca, bu sayede, firmaların başvuru süresince karşılaştıkları kargo ve kâğıt maliyetlerinin de düşeceğine söyledi. Erdoğan, “Böylelikle, zaman ve enerjiden de tasarruf edilecek. Bu çerçevede firmalarımızın 1 Nisan 2018 tarihinden önce E-imza ve Kep adresi temin etmeleri önem arz ediyor. İlgililerinin, gereken ilgiyi göstereceklerinden şüphem yok” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı’nın nisandan itibaren ihracat destek başvurularını elektronik ortamda almaya başlayacağını söyledi. Başkan Erdoğan: “Zaman ve maliyette önemli bir tasarrufa yol açacak olan e-imza dönemi, işleri kolaylaştıracağı için hızlanmasını da sağlayacaktır” diye ifade etti.