Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Denizli Şubesi’nin 6. olağan genel kurulu Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda yapıldı. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Vekili Necdet Yılmaz, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de hazır bulunduğu genel kurul, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii İmam Hatibi Ali Sürücüoğlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Hediye takdimlerinin de yapıldığı genel kurul sonunda yapılan seçimde mevcut başkan Uğur Küçük güven tazeledi. Genel kurul, aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

“DENİZLİ EKOMİSİ YÜZDE 42 BÜYÜDÜ”

Konuşmasında Denizli’ye övgü dolu sözler sarf eden ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “Denizli, her geçen gün başarısını üstüne koyarak ilerletmektedir. Denizli, en başarılı ihracatçı iller arasında ilk 10 sırada yerini almış durumdadır. Yüzde 42 ticarette ve ihracatta büyüme var. Ocak ve Şubat aylarında Denizli’nin 615 milyon dolara ulaşan ihracat yaptığını görmekteyiz. İhracatçılarımızı ve sanayicilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Pandemi sonrası için sayısız senaryolar yazıldı çizildi. Ülkemiz adına bizler neler yapacağız bunları konuşmak lazım. Bahanelere sığınmadan gece gündüz çalışacağız. Bu zor dönemlerde fırsatçılık yapmak isteyen insanlar olacaktır. Türkiye büyümeye devam ediyor. 1,8lik büyüme ile Çin’den sonra ikinci sırada 2020’yi kapattık. 2023’e kadar seçimi gündemimizden çıkarmamız lazım. Önümüze bakmamız lazım” dedi.

“DEVLETİMİZE GÜVENİMİZ TAMDIR ”

ASKON Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük, Pandemi dönemine vurgu yaparak konuşmasına başladı ve “Pandemi, başta ülke ekonomileri olmak üzere sosyal hayatı da olumsuz etkilemiş ve halen de etkilemeye devam etmektedir.  Birçok ülke bu anlamda tasarruf tedbirleri almış ve iş dünyasını desteklemek için önemli adımlar atmıştır. Hükümetimize bizlere sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. 2020 yılı Ekim ayı SGK verilerine bakıldığında ilimizde 4A kapsamında istihdam edilenlerin sayısı 229 bin 61e’e ulaşmıştır. Bu rakam bir önceki aya göre yüzde 2,96 oranında artış göstermiştir. Veriler bizlere Denizli ekonomisinin pandemi sürecinde oluşan olumsuzlukları avantaja çevirdiğini göstermektedir. Denizli Askon ve Genç Askon olarak 150 üye iş insanı olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yine Askon ailesi olarak devletimize olan güvenimiz tamdır” diye konuştu.

“TARİH ASKONDAN DA BAHSEDECEK”

AK Parti Grup Başkan Vekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Ülkemize kast edenlerin ekonomimizi hedef aldığı bir dönemde mili kalkınmanın öncüsü olan Askon’umuzun mücadelesi istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bu anlamda AK Parti’mizin siyaset arenasında en büyük destekçisi ve yol arkadaşı Askon mensuplarıdır. Tarih, milli değerlere sahip Askon’dan da bahsedecek. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “Genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mottonuzda yer alan milli kalkınmanın güçlü adının yanında milli kalkınmaya vesile olan yerli iş adamlarımıza teşekkür ediyor, yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” diye ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında, “Askon, sadece üretmek ve maddi boyutta kazanç elde etmenin yanısıra ruhuna ve kendi değerlerimizle yoğurma noktasında gerçekten her geçen gün yürüyüşünü güçlenerek devam ediyor” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Belediye başkanı olarak işyeri açılış ruhsatlarına imza atmayı çok seviyoruz. Nedeni de, üretime, istihdama yeni bir soluk ve yeni bir nefes geldiğini biliyoruz. Konuşmalar yaparken yerli ve milli üretime vurgu yapıldı. Bizler de olabildiğince kakı vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni edecek, yeni yönetime başarı diledi.

SEÇİME GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimler sonunda Uğur Küçük başkanlığında hazırlanan yönetim listesinde şu isimler aldı.

1-UĞUR KÜÇÜK                                                                            

2-ALPER KUTLU                                                                                             

3-BEKİR ATİK                                                                                   

4-CELİL KILINÇ                                                                                

5-CİHAD ERDOĞAN                                                                      

6-ENGİN DARBAZ                                                          

7-EROL TUNA                                                                                 

8-FATİH DENİZ                                                                

9-HABİB BELKAYA                                                                         

10-KEMAL YÜKSEL                                                        

11-MAHMUT TEKİN

12-MEHMET KADIOĞLU

13-MEHMET KUZDERE

14-MEHMET KODALAK

15-MEHMET SAMUR

16-MURAT ŞEN

17-RECEP KARAKAŞ

18-TUNCAY KIYAK

19-YAVUZ SELİM YAŞAR

20-YUNUS SEFA SALUK