BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı makamında ziyaret etti.  İkilinin görüşmesi sonrası ortak basın açıklaması yapıldı.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ YÜKSELTTİ

Daha önce asgari ücretin 4 bin tl olması gerektiğini ifade eden Destici, belentisini artırdı. Dövizdeki oynaklığa değinen Destici, “Fikrimizi beyan etmiştik. Ancak dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum. Bu benim ve partimin görüşü. Hem işçiyi memnun edecek hem de işvereni memnun edecek şekilde asgari ücret çalışmalarının sonuçlanacağına inanıyorum. Birinci olarak düşünmemiz ve ele almamız gereken işçi kardeşlerimizdir" dedi.

"HÜKÜMETİMİZLE HER ALANDA GÖRÜŞECEĞİZ"

Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu takip ettiklerini ifade etti. “İnşallah bu ayın yarısını bulmadan asgari ücretin ilan edileceğini bekliyoruz” diyen Arslan, “ Umarım işçi, işveren, hükümet üçlüsünün uzlaştığı bir asgari ücreti belirlemiş oluruz. Öncelikle, asgari ücretin bir ülkedeki en az ücret olmadığını ifade etmek istiyorum. Türkiye'deki asgari ücret bir asgari ücret değil, geçim ücretidir” diye konuştu.