Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hafta içi kurmaylarına bu konuda fikirlerini sorduğu ve ortak görüşün asgari ücretin 4 bin liranın altında olmaması yönünde olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da fikrinin bu yönde olduğu ve işçiyi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kaydedildi.

ERDOĞAN BİR RAKAM ZİKRETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış olacak" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın sözleri AK Parti kulislerindeki zam söylemlerini değiştirdi. Daha önce parti kulislerinde asgari ücretin "3 bin 500-3 bin 700 TL" civarında olacağı konuşulurken, şimdi "Asgari ücret net 4 bin TL'nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız artan döviz kurları karşısında çalışanı ezdirmeyecek. Kesin kararlı" yorumları yapılıyor.

"ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL'NİN ÜZERİNDE OLACAK"

Ancak bugün uygulanan asgari ücret brüt 3 bin 577, net 2 bin 826 TL. İşverene maliyeti ise 4 bin 203 TL. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu rakamın 4 bin TL'nin üzerine nasıl çıkarılacağı da AK Parti kulislerinde tartışılıyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ"

Ayrıca "Artan döviz kurları karşısında yüzde 100'lere varan bir artış söz konusu olmasa da iyi oranlarda zam yapılacaktır. Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanlığı'na da bu yönde talimat verdi" değerlendirmeleri yapılıyor.