Denizli’de 1994 yılında Nuri Katrancı ve oğlu Salih Katrancı tarafından kurulan İpekyolu Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Denizli Organize Sanayi Bölgesinde 22 bin 500 metrekarelik dev fabrikada üretime başladı. Konfeksiyon, dokuma, kalite kontrol ve nakış bölümleriyle Amerika, Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafına havlu ve bornoz gibi ev tekstili ürünleri ihracatı yapmayı başaran İpekyolu Tekstil, elde ettiği başarılarla tekstil sektöründe öne çıkmayı başardı.

İFLAS YAŞANDI

Denizli’de tekstil sektörüne iz bırakan İpekyolu Tekstil, geçtiğimiz yıllarda düştüğü sıkıntıları aşamadı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesinin iflas kararı sonrası Denizli 5. İcra Dairesi 15.01.2020’de tasfiye sürecini başlattı. İcra Dairesi, süreç içinde çok değerli olan dev fabrikayı ve arsasını da satışa çıkardı.

MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE

Honaz İlçesi Gürlek Mahallesi Vali Münir Güney caddesi No:37 adresinde bulunan fabrika binası ve arsa için bilir kişi rapor hazırladı. 22 bin 500 metrekare alana sahip fabrikanın fiyat değerlendirmesi de 22 milyon 456 bin lira gibi dev bir rakam olarak rapora yansıdı. Fabrika, 10 Mayıs 2021 tarihinde 22 milyon 456 bin lira Muhammen bedele satışa çıkacak. Pamukkale Belediyesi Mezat Salonunda gerçekleştirilecek satış, açık artırma yoluyla yapılacak.