Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri, yapılan zamları protesto etmek için Çınar Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın” yazılı dövizler dikkat çekerken, grup adına basın açıklamasını Yusuf Yurdakul okudu. Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıldığını söyleyen Yurdakul, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha emekçilerin cebine bile girmeden eriyip gitti. Toplumun geniş kesimlerinin temel harcama kalemleri olan kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerinde yapılan fahiş zamlar geçinmemizi, ay sonunu getirmemizi imkânsız hale getirdi” dedi.

Zamlara karşı açıklama yapan Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri, “Zamların geri alınsın ve krizi yaratanlar faturayı ödemesin” diyerek ortak mücadele çağrısı yaptı.

“HER 4 KİŞİDEN 1’İ İŞSİZ”

İşsizlik oranlarının resmi rakamlara göre bile yüzde 22 olduğunu ifade eden Yurdakul, kadınlar ve gençlerde bu oranın çok daha yüksek olduğunu belirtti. Her 4 kişiden birinin işsiz olduğunu söyleyen Yurdakul, çalışanların yüzde 60’ının ise asgari ücrete mahkûm olduğunu dile getirdi.

Zamlara karşı açıklama yapan Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri, “Zamların geri alınsın ve krizi yaratanlar faturayı ödemesin” diyerek ortak mücadele çağrısı yaptı.

“EĞİTİM VE SAĞLIKTAN KISTIKLARINI SAVAŞ POLİTİKALARINA AKITIYORLAR”

“Eğitim ve sağlıktan kıstıkları paraları savaş politikalarına, silah sanayicilerine akıtıyorlar” diyen Yurdakul, “Beşli çete başta olmak üzere patronları korumak için bir kez daha kamu kaynakları seferber ediliyor. Herkes biliyor ki, yaşanan bu durumun tek sorumlusu tek adam rejimi ve onun emek düşmanı politikalarıdır. Siyasi iktidar kendi yandaşlarının kasaları dolsun, kendi çıkar çevrelerinin çarkları dönsün diye halkı büyük bir sefalete sürüklüyor” dedi. Emekçilerin çeşitli illerdeki eylemlerini de selamlayan Yurdakul, zamların geri alınması ve krizi yaratanların faturayı ödemesi için ortak mücadele çağrısı yaptı.