Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Denizli Merkezefendi İlçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesinde 2 ayrı bölge planıyla dar ve orta gelir grubu için dev bir konut  projesini hayata geçirmişti. 2+1 ve 3+1 olmak üzere  1.bölgede 1108,  2.bölgede ise 1173 konut inşa edildi. Toplamda ise 2 bin 281 konut çeşitli dönemlerde kura yöntemiyle satışa çıktı. Kurada ismi çıkanlar ev sahibi olma şansını yakaladı. Kurayla TOKİ’den konut sahibi olanlar, evlerine geçecekleri günü iple çekerken, kuradan ismi çıkmayan ve TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir fırsat doğdu. 
KURASIZ SATIŞA ÇIKTI
TOKİ; kuralı çekilişler sonrası stokta kalan 2+1 orta gelir grubuna yönelik daireleri bu kez kurasız açık satış yöntemiyle satışa çıkardı.  1.bölgede 84 daire açık satış yöntemiyle 10 Ağustos 2020’de satışa çıkacak. 2.bölgede ise 291 daire 11 Ağustos tarihinde satışa sunulacak. Konut başvurusu ise, Ziraat Bankasına yapılacak. Tamamı 2+1 olan 375 daire bu kez kurasız açık satış yöntemiyle sahiplerini bulacak. Dairelerin fiyatı yön, kat durumuna göre değişiyor. 201 bin liradan başlayan konut fiyatları, 241 bin liraya kadar yükseliyor. Yüzde 10 peşinatla 96 ay, yüzde 15 peşinatla 108 ay ve yüzde 20 peşinat şartıyla 120 ay vadede alıcılar konutların sahibi olacak.
TOKİ DETAYLARI AÇIKLADI
TOKİ’den yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi; 
•Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat bedeli için 96 ay vade,%15 peşinat bedeli için 108 ay vade,%25 peşinat bedeli için 120 ay vade alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak
Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. 
• Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.
Satış aşamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile Projenin bulunduğu İlsınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belgeveya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.
• Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir. Ayrıca banka komisyonu ve BSMV her taksit ödemesiyle birlikte, taksit tutarı üzerinden ALICI’dan tahsil edilir.
• Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylıkdönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır.
• İlk taksit ödeme tarihi; Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacaktır.
• İlk dönemsel artış tarihi; Ocak 2021 ayından itibaren başlatılacaktır.
• Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
• Konut alıcısı, Gayrimenkulün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.
• “Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları” şartları kaldırılmıştır.
• Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.
• Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır.
• Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1’i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.
• Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme
(GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.
• Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebileceklerdir. İdare gerek görmesi halinde satışa sunulan konutlardan bir kısmını veya tamamını satıştan çekmeye yetkilidirGayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir. İnternet sayfamızda yayımlanan planlar tanıtım amaçlıdır. Konutların brüt ve net m² büyüklükleri satış listelerindegösterilmiştir. Brüt ve net m² hesabı yürürlükteki son İmar Yönetmeliğindeki kriterlere göre yapılmaktadır. Net m² hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına görefarklılık gösterebilir.AYRINTILI BİLGİ İÇİN : TOKİ Web Sayfası, www.toki.gov.tr ve Bilgi Hattı : 444 86 54