Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak ve Denizli Mermerciler ve Madenciler Derneği ile Ionic Stone ve Başaranlar Mermer firmalarının iştirakçi olarak katılacağı proje, Denizli Sanayi Odası tarafından yürütülecek. Toplamda 16 ay sürecek proje kapsamında DSO, 183 Bin Avro hibe almaya hak kazandı. Şubat ayında başlaması öngörülen projenin en ilgi çeken yanı ise farklı teknolojiler kullanarak iş sağlığı ve eğitimlerine farklı bir uygulama getirmesi olacak. Meslek liseleri konusunda farklı çalışmalara imza atan Denizli Sanayi Odası, bu proje ile Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de bir eğitim laboratuvarı kazandırmış olacak.

Projenin pek çok açıdan fark yaratacağını belirten DSO Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, “Projenin pek çok açıdan hem Denizli hem de Türkiye açısından faydalı olacağını öngörüyoruz. DSO’nun stratejik amaçları ile pek çok açıdan örtüşen projeyi hayata geçirmek bizim için oldukça önemli. Proje aslen mermer sektörüne yönelik olsa da diğer sektörlere de yol gösterecek nitelikte olacak. Özellikle pandemi döneminde yaşadığımız dijitalleşmeye önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Proje kapsamında geliştirilecek eğitim modülleri sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kullanılarak hazırlanacak. Projenin en güzel çıktısı ise bu teknolojileri barındıran bir eğitim laboratuvarının meslek lisemizde konuşlandırılacak olması. Diğer taraftan yine pandemi döneminde önemini daha da çok anladığımız iş sağlığı ve güvenliği konusunda da yapılacak faaliyetlerle bu konuya dikkat çekeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Proje kapasitesi oldukça yüksek bir kurum olduklarını belirten Konyalıoğlu, “Yakında başka bir hibe projemizin daha imzasını atacağız. Bir başkası için ise beklemedeyiz. Bu arada farklı kurumlarla ortaklıklar içerisinde birçok farklı projeyi de gündemimize aldık. 2021 yılı, DSO için projeler yılı olacak diyebiliriz. Paylaşmayı şiar edinen bir kurum olarak, ortaklık prensibi ile yürüttüğümüz projelerle hem ilimize hem de ülkemize destek olmaya devam edeceğiz.” diyerek yeni projelerin de müjdesini verdi.