Denizli’de, İŞKUR 2019 yılında Toplum Yararına Program kapsamında  6 ay geçici süreyle 800 kişiyi yapılacak mülakatlar neticesinde belirleyip kamudaki çeşitli kurumlara yerleştirecek. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü, İl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü gibi kamu kurumları dahil Denizli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 19 ilçe belediyesine ayrılan kontenjanlara göre mülakatla belirlenecek isimler işe yerleştirilecek. Geçtiğimiz 21 Aralık’ta başlayan başvuru süreci 25 Aralık’ta son bulmuştu. 800 kişilik işçi kontenjanı için geçici de olsa tam 4 bin 350 kişi başvuruda bulundu. Başvuru da ilana çıkan kamu kurumu ve belediyeler arasında herkes 1 yer talep edebildi.

MÜFTÜLÜK REKOR KIRDI

Başvurulara göre 70 kişilik işçi kontenjanı bulunan İl Müftülüğü’ne rekor sayıda başvuru yapıldı. 760 kişi Müftülükte çalışmak istediğini belirti. Bu kurumu 80 kişilik geçici işçi kontenjanı verilen Denizli Büyükşehir Belediyesi izledi. Büyükşehir’de 735 kişi büyükşehirde çalışmak için başvuru yaptı. 50 kişilik Pamukkale Belediyesi geçici işçi kontenjanı içinse 500’e yakın insan başvuru da bulundu. 48 kişilik Merkezefendi Belediyesi işçi kontenjanı içinse 430 başvuru geldi.

MÜLAKAT İLE BELİRLENECEK

Geçici iş için başvuru yapanlar çalışmak istediği kamu kurumunda kurulan komisyonda mülakata girecek. Komisyon mülakat sonucu çalışmasına onay verdiği isimleri işe alacak. İşe alınan işçilerin  6 ay boyunca kamuda çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. Bu kişilerin ücret ve sigortalarını, 6 ay devlet karşılayacak.