Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren, hayvancılık yatırımlarına ilişkin karara birlikte küçükbaş hayvancılık geliştirilecek. Bu kapsamda Denizli’ye müjdeli haber geldi. Denizlili çiftçilere, damızlık küçükbaş hayvan alımlarında yüzde 85 hibe desteği sunulacak.

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 5 ilde 390 yetiştiriciye 5 bin 850 tane dişi, 390 erkek olmak üzere 6 bin 240 damızlık koyun ve keçi verilecek. Damızlık küçükbaş hayvan alımı yapacak yetiştiriciler, 30 Haziran 2021 tarihine kadar bağlı bulundukları il müdürlüklerine dilekçe ile müracaat edebilecek. Başvurusu onaylanan yetiştiricilere 15 koyun-keçi ve 1 koç-teke hibe kapsamında verilmesi planlanıyor. Damızlık küçükbaş hayvan alımı desteklemesinden birlikler yararlanamayacak. Bakanlık Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından 2021 yılı için damızlık; koyun fiyatı 2 bin 800 TL, keçi fiyatı 2 bin 300 TL, koç fiyatı 3.000 TL, teke fiyatı 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

GİRİŞİMLERİMİZ NETİCE VERDİ

Konuyla ilgili AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Damızlık küçükbaş hayvan alımlarında yüzde 85 hibe desteği verilmesi ile ilgili girişimlerimiz netice verdi. Bu kapsamda destekten yararlanacak olan iller arasına Denizlimiz de dahil edildi. Kentimizdeki hayvan sayısını arttırıyoruz. Yetiştiricilerimizin her zaman yanındayız” dedi.