Koronavirüs salgını sonrası bir çok iş yeri kapandı, yine yüz binlerce kişi işinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Birçok esnaf ve KOBİ’de üretimden koptu ya da iş kapasitesi daraldı. Virüs salgını nedeniyle sağlık alanında büyük bir mücadele savaşı verilirken, ekonomik anlamda da vatandaş, esnaf ve KOBİ’lerin de yaralarına merhem olacak birçok destek paketi açıklandı.

Denizli’de on binlerce kişi başvurdu

Böylesi bir süreçte nakit ihtiyaçlara yönelik kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın korona virüs salgını nedeniyle başlattığı, 6 ay geri ödemesiz, 36 ay taksit imkanı sunulan düşük faizli kredilere akın yaşandı.  Ekonomik İstikrar Kalkanı hamlesiyle birlikte hayata geçirilen 10 bin liraya kadar varan Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisine Denizli’den rekor başvuru yapıldı. On binlerce kişi banka şubesine gitmeden internet üzerinden başvurusunu yaptı. Başvuru yapanların yüzde 86’sının taleplerinin ise karşılandığı öğrenildi.

Esnaf ve KOBİ’leri cezbetti

Halk Bankası, yine süreçte önemli bir görev üstlenerek küçük esnafın ve KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarına destek olmak için 25 bin liraya kadar 36 ay taksitli 6 ay geri ödemesiz kredi olanağının kapısını sonuna kadar araladı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi küçük esnaflar ile Denizli Ticaret Odası Üyesi işletme ve KOBİ’ler kredi için yine rekor talepte bulundu. Yüzlerce firma internet üzerinden başvuru sonrası 6 ay geri ödemesiz krediyi kullandı.

Denizli’de bireysel olarak vatandaş, küçük esnaf ve KOBİ’ler için toplam kullandırılan kredi tutarının 2 milyar liraya yaklaştığı öğrenildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin DenizBank ile yaptığı anlaşma gereği 50 bin lira ve 100 bin lira tutarındaki bu yıl geri ödemesi olmayan düşük faizli kredi için başvurular ise devam ediyor.