Akaryakıt zamları çiftçiyi canından bezdirince, zam ve fiyat yüksekliği nedeniyle Denizli’nin Çivril İlçesinde geniş katılımlı bir eylem gerçekleşti. CHP Çivril İlçe Örgütü tarafından kent meydanında gerçekleştirilen eyleme çok sayıda çiftçi, ellerinde döviz ve pankartla katılarak akaryakıt zamlarını protesto etti. Traktörleriyle protestoya katılan çiftçiler, attıkları sloganlarla da seslerini duyurmaya çalıştı. Bu fiyat ve gelen zamlarla çiftçinin adeta bittiğini, nefeslerinin kesildiğini belirten protestocular, akaryakıt ile ilgili fiyatların biran önce uygun bir orana çekilmesi gerektiğini vurguladı. Bu şartlar altında üretimin duracağını, ülkenin kıtlığa sürükleneceğini, çiftçinin yokluk içinde kalacağını belirten üreticiler, “Bu durumu nasıl oluyor da görmüyorlar anlamak zor” diyerek isyanlarını dile getirdiler.

“YANINIZDAYIZ BİRLİKTE SAVAŞACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da traktörlerden birine bindi, “Üreticilerimizin daima yanındayız” mesajı verdi.

Akaryakıt fiyatlarının ulaştığı tablo ve zamların çiftçileri, şoför esnafını yok etmek anlamı taşıdığını belirten Karaca, “Gerçekten artık yeter dendiği süreçte korkmadan, cesurca siz sesinizi duyurmak istediniz, bizler de bu sese aracılık etmek için buradayız. Çiftçilerimiz Ekim, Kasım aylarında buğdayını, arpasını ekemedi, ekenler gübre atamadı çünkü gübre aldı başını gitti. Ardından okul servisi minibüsçü esnafımız var, sene başında sözleşmeyi mazot 6 buçuk lirayken yaptılar, bugün mazot geldi 20 lira hatta 24 lirayı buldu. Şimdi okul servisi yapan esnafımız perişan durumda sesini saray duymuyor, sarayın keyfi yerinde. Yanınızdayız, sizinle birlikte var gücümüzle çiftçimizi, şoför esnafımızın haklarını korumak, seslerinizi duyurmak için her şeyi yapacağız. Birlikte bu zorluğun üstünden geleceğiz açıklamasında bulundu.

“2 GEMİ YAĞ İÇİN EL KAPILARINA MUHTAÇ OLDUK’

Eylemde vatandaşlara seslenen CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise,  “Geleceğe güvenle bakamayan, umudunu yarına taşıyamayan, sabah kalktığında nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağını bilemeyen üretici dostlarımız. Umudunuz ve inancınız tam ama maalesef, her sabah yeni bir Türkiye’de uyanmaktan yorulduğunuzun biz de farkındayız. Bu gün tarlalarımız ekilmiyor, çiftçimiz girdi maliyetlerinden dolayı maalesef tarlalarını boş bırakmış durumda. Mazot 3 kat zamlandı, ilaç aldı başını gitti. Maalesef artık gübre dahi atamaz hale geldik. Bu gün burada üretici dostlarımızın hislerine tanıklık ediyoruz. Gelecekte, üreticilerin toprağa tohum atmadığı zaman maalesef yaşayamaz durumda olacağımızı hep beraber gördük. El kapılarında medet umar hale geldik. 2 gemi ayçiçek yağı için bakanımızı başka ülkelere gönderir hale geldik. Bu ova Türkiye’nin en verimli ovalarından biri. Ayçiçeğinden, buğdayına, elmasına kadar her şey yetişiyor. Size destek olunsa, sizin elinizden tutulsa, namerde muhtaç olmayacak bir Türkiye’de yaşamanın ne kadar kolay olacağının hepimiz farkındayız” dedi.