TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Denizli’de, Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2019 yılı Mayıs ayında, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 9,2 artarak 297 milyon 914 bin dolar, ithalat ise yüzde 25,5 azalarak 154 milyon 247 bin dolar olarak gerçekleşti. Mayıs ayında Denizli bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 8. il olurken ithalatta da 12. sırada yer aldı.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE BİRLEŞİK KRALLIK OLDU

Denizli’den, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ülke Birleşik Krallık oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 33 milyon 607 bin dolar olarak gerçekleşti. Birleşik Krallık’ı sırasıyla 25 milyon 591 bin dolar ile Almanya ve 23 milyon 998 bin dolar ile ABD izledi.

EN FAZLA İTHALAT YAPILAN ÜLKE KAZAKİSTAN OLDU

Denizli’ye, 2019 yılı Mayıs ayında en fazla ithalat yapan ülke Kazakistan oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 31 milyon 90 bin dolar olarak gerçekleşti. Kazakistan’ı sırasıyla 28 milyon 650 bin dolar ile Özbekistan ve 17 milyon 675 bin dolar ile Rusya Federasyonu izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” oldu .

Mayıs ayında Denizli’de fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” olurken, bu fasılı, “Elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı” ve “Bakır ve bakırdan eşya” fasılları izledi.

En fazla ithalatı yapılan fasıl “Bakır ve bakırdan eşya” oldu

Mayıs ayında; Denizli’de ithalatı en yüksek fasıl, “Bakır ve bakırdan eşya” oldu. Bu fasılı; “Pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat” ve “Demir ve çelik” fasılları izledi.