AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanlığı Toplantı Salonunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök’ün katılımıyla gündeme dair konuları değerlendirdi.

40 MİLYAR DOLAR KAYIP ÖNGÖRÜLÜYOR

Salgına karşı Türkiye’nin hem sağlık hem de ekonomik anlamda başarısının altını çizen Özkan, şunları söyledi; “Koronavirüs salgınına karşı Türkiye, çok başarılı bir sürece imza atmıştır. Hükümet ve vatandaş işbirliği ile virüse karşı alınan tedbirlere riayette, hem sağlık alanında hem ekonomik alanda başarımız dünyaya da örnek olmuştur. Denizli’de ise Büyükşehir Belediyemiz ve kurumlarımızın koordinesinde virüse karşı başarımız üst düzeyde oldu. Ekonomik anlamda da Hükümetimizin izlediği yol doğrultusunda asgari kayıplarla virüs mücadelesini vermekteyiz. Dünyada virüs nedeniyle beklenen toplam ekonomik kaybın 4.4 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Örneğin Çin’in kaybının 650 milyar dolara varacağı hesaplanıyor. Türkiye’nin ise öngörülen kaybı 40 milyar dolar. İnşallah Türkiye ekonomik anlamda çok az kayıpla bu süreci tamamlayacak. Dahası 2020 yılı ilk çeyrekte Türkiye 4,6’lık büyüme ile dünya da 1. sırada yer aldı. Güçlü alt yapımız, devlet ve millet dayanışmasıyla 2. çeyrekte de en iyi büyümeyi sağlayan ülke olacak.”

DENİZLİ’Yİ RAKAMLARLA ANLATTI

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, koronavirüs döneminde Denizli’de  ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım,  vatandaşların nakit ihtiyaçları için 6 ay ödemesiz düşük faizli finansal destek, esnaf ve iş dünyası için işe devam kredileriyle ilgili bilgileri de şu verilerle paylaştı; “Koronavirüsle mücadele sürecinde Denizli’de işletmeleri kapandığı için 61 bin 400 çalışana Kısa Çalışma Ödeneği bağlandı. 38 bin 126 vatandaşımıza sosyal yardım başvurusu sonucu 38 milyon 126 bin lira finans desteği sağlandı. 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz düşük faizli kredi imkanından 16 bin 200 vatandaşımız yararlandı. 10 bin ile 100 bin lira arasında değişen yine düşük faizli kredi imkanından 16 bin işletmemiz yararlandı. Esnafımıza yönelik olarak işe devam sloganıyla 6 ayı ödemesiz düşük faizli 25 bin lira finansman desteğinden 13 bin Denizlili esnafımız yararlandı. 28 bin ailemize ise gıda yardımında bulunuldu.”