Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin, Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Veterineri Ömer Benli, basın mensuplarını ağırlayarak Canlı Hayvan Pazarında Pandemi sürecinde alınan önlemleri ve vatandaşların bilmesi gereken birçok konuyu paylaştı.

“KORONAYA KARŞI ALINAN ÖNLEMLERİ ANLATTI”

Canlı Hayvan Pazarının 70 bin metrekare açık, 37 bin metrekare kapalı alana sahip modern tesisleriyle bölgede öncü bir konumda yer aldığını belirten Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin, Kurban Bayramına sayılı günler kaldığını hatırlattı. Basın toplantısında konuşan Şahin, pandemi süreci nedeniyle koranavirüse karşı aldıkları tedbirler başta olmak üzere, merak edilen birçok soruya şu sözlerle yanıt verdi, "Koronavirüs hem ülkemizi hem de dünyamızı etkisi altına aldı. Pandemi süreci dolayısıyla Canlı Hayvan Pazarımızı alınması gereken tüm önlemleri alarak açtık. Kurban Bayramına da sayılı günler var. O nedenle kurbanlık satmak isteyenler, padoklarını kiralayıp pazarda yerini almakta, vatandaşlarımızda kurbanlık almak için pazara gelmektedir.Pazara giriş-çıkış yapan araçların tamamı son sistem dezenfeksiyon tünelinden geçerek steril ediliyor. Vatandaşlarımız için ise girişlerde 12 elektronik bariyer kurduk. Avuç içinden ateş ölçümü, ellerin dezenfekte edilmesi ve maske şartıyla bariyerden vatandaşımız pazara giriyor. Hem sabah hem de akşam temizlik ekipleri tüm pazar genelinde dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor. Pazar içinde kurulan dezenfektan üniteleri ve lavabolarda el temizliğini vatandaşlarımız sürekli yapabilir durumda. Biz ayrıca vatandaşlarımızı tokalaşma veya temastan uzak durmaları için sürekli anonslar yaparak ikaz ediyoruz. İnternet sitemiz üzerinden de pazardaki yoğunluğu anbean aktarıyoruz. Ona göre de pazara gelme zamanını vatandaşımız belirleyebilir.”

FİYATLARI AÇIKLADI

Her padokta satıcıların hayvanların menşesini, kilogram fiyatını belirten tabelalar astığını belirten Şahin, “ Kurbanlıklara bakan vatandaşımız hayvanın kilogram fiyatını bilerek pazarlığa giriyor. Satış işleminde hayvanların tartımı da yapılabiliyor. Bu şekilde insanların kandırılma ve zarara uğratılmalarına müsaade edilmiyor. Gece 23.00'a kadar vatandaşlarımıza hizmet vermek için açığız. Fiyatlar konusunda ise kilogram bazında büyükbaş için rakamlar 19 ile 22 lira arasında değişiyor. Küçükbaşta ise 24 ile 28 lira arasında fiyatlandırma var” dedi.

“HAYVANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİYOR”

Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Veterineri Ömer Benli ise, bu yıl 41 bin küçükbaş ve 1200 büyükbaş kurbanlığın pazarda yerini aldığını belirterek, "Pandemi sürecindeyiz. Kurbanlık için pazarımıza gelen hayvan sayısına baktığımızda geçtiğimiz yıllardaki sayılarla aynı olduğunu görüyoruz. Denizli'nin zaten ihtiyaç oranı belli. İlk olarak pazara giren tüm hayvanların evrakları, kulak küpeleri, sağlık raporları bir bir inceleniyor. Hayvanlar geldikten sonra bizde içeriye alınırken sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Büyükbaşlarda ise danaların ve düvelerin  2 yaşını doldurmuş olması, kapak atması ve düvelerin yine gebe olmadığının belirlenmesi için ultrasonda geçirildiği bir süreç yaşanıyor. Vatandaşımızın mağdur edilmemesi için gereken ne varsa yapıyoruz. Sokak arasında yapılan satışlarda hayvanların kontrolleri yoktur. Canlı Hayvan Pazarımızda ise, her anlamda güvenilir bir yerde durmaktadır. Vatandaşlarımızın da buna dikkat etmesini istiyoruz” dedi.