TOKİ’den dev fırsat... Borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik indirimi kampanyası 21 Eylül’de başlıyor. 19 Ekim’de başvuruların sona ereceği kampanyada indirim oranı yüzde 22 olurken, kampanyadan borcunun en az yüzde 25’ini ödeyenler yararlanabilecek.

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyası 21 Eylül'de başlayacak. İkinci kez yapılacak olan kampanyada indirim oranı ise yüzde 22 olarak belirlendi. Denizli’de de TOKİ’ de konut sahibi olan yüzlerce kişi bu haberi bekliyordu.

KAPMAYADAN BİR KISIM ÖDEME YAPANLARDA FAYDANALACAK

Yüzde 22 indirim kampanyasından borcunun hepsini kapatmayan vatandaşlarda yararlanacak. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca emlak vergisi borcuda bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekleri kaydedildi.