Denizli Platformu Dönem Sözcülüğü görevi gerçekleştirilen törenle Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’den Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu’na geçti. Tavacı Recep Usta Restoranda gerçekleşen devir teslim törenine; Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği başta olmak üzere platforma üye birçok iş insanı derneği ve STK temsilcileri katıldı. Tefenlili, Denizli Platformu Dönem Sözcülüğü görevini devir etmeden önce Denizli’nin ihtiyaç duyduğu başta ulaşım temelli yatırımların bir an önce gerçeğe dönüşmesi için dönem sözcülüğü görevini devir alan Hüseyin Memişoğlu’na lobi çalışmalarını yünütme anlamında önemli görevlerinde düştüğünü belirterek, bir dosya verdi.

UÇAK, TREN VE OTOBAN

Denizli’nin acil olarak 365 gün tehirsiz çalışan bir havaalanı yatırımına ihtiyaç duyduğunu belirten Tefenlili, hızlı tren ve yıllardır sürüncemede olan Aydın-Denizli otoban yatırımlarının yapılmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi, “Son birkaç yıldır enflasyon bir yandan paçamızı çekti, finansal sıkıntılar bir yandan paçamızı çekti. Yatırımları bu şartlar altında sürdürmeye gayret ettik. 2019'un son çeyreğinden bu yana gözlerimiz geriye değil; ileriye bakmaya daha uygun. Artık daha müspet şeyler konuşabiliyoruz.  İşte tam bu noktada artık Denizli’nin kalkınmasına, istihdamın artmasına, yeni yatırımlara önemli bir ihtiyaç var. Bunun için Denizli’nin havaalanı, hızlı tren ve otobana ihtiyacı büyük. Eğer ki işsizlik var diyorsak, yatırım istiyorsak buranın hızlı trene, yani çift gidiş-gelişli otoyol gibi İzmir bağlantılı; hatta Afyon ve Antalya bağlantılı hızlı tren ya da en iyi ihtimalle bir hızlandırılmış tren istiyoruz. Biz bu şehrin hak ettiği otoyolu yıllardan beri istiyoruz. Denizli-Aydın otobanı artık ete-kemiğe bürünmeli. Biran önce bu yatırım bitirilerek Denizli’den hızlı bir şekilde İzmir’e ulaşmamız sağlanmalı. Ayrıca diğer önemli bir unsur bu şehrin hak ettiği 365 gün kesintisiz bir havaalanı istiyoruz. Yani uluslararası havaalanından ziyade, İstanbul'a inip-kalkabileceğimiz, Ankara'ya ulaşabileceğimiz bir havaalanı istiyoruz. Bugün burada iş adamlarına bakıyoruz çoğu İstanbul bağlantılı havayollarında tereddüt ediyor. Gelecek uçak zamanında gelecek mi, gelecekse zamanında kalkacak mı? Biz de şehir olarak bunları mutlaka istiyoruz. Artık sorunu olmayan bir havaalanı Denizli’nin hakkı” dedi.

“DENİZLİ’NİN ARTISI İÇİN KOŞACAĞIZ”

Denizli Platformu Dönem Sözcülüğü görevini devir alan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, lobi faaliyetleri başta olmak üzere, Denizli’nin ihtiyaç duyduğu yatırımların biran önce hayata geçmesi için aktif bir şekilde çalışacağını söyledi. Türkiye'deki 81 vilayette örneği olmayan bir platformun Denizli’de aktif bir şekilde çalıştığını aktaran Memişoğlu, “Denizli Platformu 14 Ocak 2001'de 14 tane kurum kuruluş ve iş insanları derneklerinin kurduğu bir platform. 2020 Denizli Yılı'nda bu dönemsel görev bana nasip oldu.  Hepimiz farklı iş kollarında farklı bölgelerden geliyoruz. Bu platformun güzelliği de bu zaten. Hepimiz şehrimiz için elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz. İnşallah bu sene 2020 Denizli yılında yatırımların da hayata geçtiği bir yıl yaşayacağız” dedi.