Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’ye son 15 yılda Enerji ve Tabii Kaynaklar alanında 2,48 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyerek, “Enerji alanında Türkiye’de büyük yol kat edildiğini görüyoruz. Tüm bu yatırımlardan Denizli’miz de elbette payına düşeni aldı, almaya da devam edecek. Allah’ın izni milletimizin bizlere göstermiş olduğu teveccühle yolumuza 24 Haziran’dan sonra ilk günkü aşkla devam edeceğiz” dedi.

“Her Görevin Hakkını Vermeyi Borç Biliriz”

Zeybekci, seçim çalışmaları için bulunduğu memleketi Denizli’de AK Parti iktidarları döneminde enerji alanında Denizli’ye yönelik yatırımlarını anlattı. Denizli’ye 2002 yılında elektrik üretim tesisleri yatırımı dahil 5,4 milyon lira enerji yatırımı yapılmışken, bu tutarın geçen yıl itibarıyla 135,2 milyon lira milyon liraya yükseldiğini dile getiren Zeybekci, iktidarları dönemini kapsayan 2003-2018 yılı Nisan ayı arasında ise elektrik için 2,2 milyar liralık yatırımın yapıldığını söyledi. Zeybekci, “Enerji ve doğal kaynaklar sektörünün her alanına yatırım yapıyoruz. Hamdolsun bugüne kadar söz verdiğimiz ne varsa yaptık, Denizlimizin ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalıştık. Bizler halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanarak çalıştık. Birileri gibi farazi sözlerle vatandaşımızı oyalamadık. Vatandaşımızın ihtiyacı neyse tespit edip yatırımlarımızı bu doğrultuda planladık. Gönlümüzdeki bu vatan aşkı, Denizli sevdası sürdükçe de son nefesimize kadar bize verilen her görevin hakkını vermeyi borç biliriz” dedi.

“Denizli İçin Yolumuza Devam Edeceğiz”

Benzer şekilde 2003-2018 Nisan ayı arasında madencilik sektörüne 27,6 milyon lira, petrol ve doğalgaz sektörüne 257,8 milyon lira yatırım yapılmasını sağladıklarını ifade eden Zeybekci, “Bu yatırımların devamı için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti’ye gönül vermiş tüm vatandaşlarımıza bizlere bu zamana kadar göstermiş oldukları teveccühten ötürü teşekkürü borç bilirim. İnşallah bu can bu bedende oldukça ilk günkü aşkla hizmetlerimize 24 Haziran’dan sonra da devam edeceğiz. Sadece enerji alanında değil tüm alanlarda şahlanan bir Türkiye şahlanan bir Denizli için yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“İhtiyaca Cevap Verdik”

Zeybekci, Denizli’ye son 15 yılda enerji ve tabii kaynaklar alanında 2,48 milyar lira yatırım yaptıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhtiyaca cevap verdik, vizyon şehrimizin elektrik üretimini artırdık. AK Parti hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde modern dünyanın şartlarına uyum sağlayabilecek her türlü yeniliği takip ettik. Özellikle Enerji alanında Türkiye’de büyük yol kat edildiğini görüyoruz. Tüm bu yatırımlardan Denizli’miz de elbette payına düşeni aldı, almaya da devam edecek. Allah’ın izni milletimizin bizlere göstermiş olduğu teveccühle yolumuza 24 Haziran’dan sonra ilk günkü aşkla devam edeceğiz” diye konuştu.