Denizli'nin Gözler Mahallesi dünyanın yüzde 65 kekik ihtiyacını sağlayan önemli bir merkez. Endemik bitkiler için önemli bir yer olan Gözler’i Eko Turizm merkezine dönüştürecek lavanta bahçeleri projesi hayat buldu.
Denizli Ziraat Odası, Pamukkale Belediyesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve İl Tarım Müdürlüğü ortak projesi ile Gözler'i lavanta diyarı haline getirmek için ilk adım atıldı. Gerek tarımsal gerekse turistik anlamda cazibe merkezi haline getirilmek istenen mahallede "Lavanta Dikim Etkinliği" yapıldı. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile çok sayıda vatandaş ve Gözler Mahallesi sakinleri katıldı. 

Gözler’e Davet Etti 
Etkinlikte Gözler'in Denizli'nin gözdesi olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm vatandaşları Gözler'i ziyaret etmeye davet etti. Zolan, "Gözler Denizli'nin gözdesi, doğal ve sağlıklı yaşamın da merkezi.İnşallah Denizlimiz çekim merkezi, üretim merkezi olmaya devam edecek. Denizli'ye gelen mutlaka Gözler'e gelmeli. Dünya'nın kekiğinin yüzde 65'inin üretildiği yeri görmeden gitmemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Özel Bir Proje”
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de ilçelerin yaptığı yatırımlarda öncü olmaya çalıştıklarını söyledi. Örki, "Biz yerel idareciler, kamu kurumları ve yöneticiler bu tip yatırımları desteklememiz gerekiyor. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tip yatırımlarda öncü olmaya çalışıyoruz. Burada da Gözler'i tarımsal kalkınma ve turizm atılımının ilk adımı olarak buluştuk. Gerek Gözler Mahallesi gerekse bu yörenin insanları çok çalışkan insanlar. Bu işin altından da kalkacaklardır." diye konuştu.

"ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARFEDECEĞİZ"
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici yapılan lavanta yatırımının Denizli turizmine büyük katkısının olacağını vurguladı. Oda olarak gereken her türlü yardımı yapacaklarını belirten Gemici, "Biz oda olarak burada yapılan yatırımın başarılı olması için elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz. Denizli'ye turizm açısından da büyük katkısı olacak bu yatırım aynı zamanda 'Kekik Diyarı' olarak bilinen Gözler'i tıbbi aromatik bitki üretiminde lider konuma getirecektir. Burada da bu işin ilk adımını atmış bulunuyoruz" dedi.