Denizli Platformunun toplantısında konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, işsizlik, yeni yatırım sıkıntıları başta olmak üzere Çardak OSB’nin geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversiteli genç işsizlik boyutunu  da gözler önüne seren Keçeci, “Şimdi Türkiye'de en önemli sorunumuz işsizlik problemidir. Ben Pamukkale Üniversitesi mezuniyet törenine gittiğimde 50 bin nüfuslu okulda 5 bin öğrencimizin diploma alıp iş hayatına atılmaya hazırlandığını gördüm. Bu 5 bin öğrenciden benim bulunduğum şirket Denizli'nin en önemli şirketi. Ben bu kadar mezundan 2 tane adamı istihdam etmeyi düşünmedim, düşünemedim. Çünkü yeni istihdam için Denizli'de olduğu gibi Türkiye'de de yeni yatırım büyük bir ihtiyaç. Dolayısıyla öncelikle Türk iş dünyası olarak ne yapıp yapıp hayatımızı verdiğimiz gençlerimizi mutlaka bir baltaya sap etmemiz lazım, iş vermemiz lazım. Düşünebiliyor musuz Türkiye’de mevcut dönemde 4 üniversite mezunundan sadece biri iş sahibi, 3 kadından biri çalışıyor ve yüzde 15'e varan işsizlik var. Dolayısıyla iş insanları için en büyük ibadet sanayi yatırımı, üretmek ve istihdam yaratmak. Biz sanayi odası olarak bunu öncelikle ve ivedilikle düşünüyoruz. Bu konuda da en önemli artımız Çardak organizemizin sunduğu potansiyeldir” dedi.

“Çardak OSB Umudumuz”

Çardak OSB’nin son durumu hakkında Bilgi veren Keçeci, “Çok iyi hatırlar basın mensubu arkadaşlar. Çardak OSB’nin alanı ayrılmış, yatırımı yoktu. Basın mensubu arkadaşlarımız sorardı: ‘Bu sene çimi, yoncayı kim biçti? Bu buğdayı kim ekti?’ diye. 12-13 yıllık mücadelemizin ardından teşvikler öncülüğündeki gelen yatırımlarla büyük bir değişim yaşandı. Ama bugün Çardak organizede inanılmaz bir yatırım var. Ve özellikle orada yarattığımız bir takım değerler var. Mücadelemiz neticesinde bugün orada 5 bin kişiyi istihdam edecek, yıllık 300 ile 500 milyon dolar ihracat yapacak sanayi kuruluşları bacasını tüttürüyor. Tabi sanayi odalarının en önemli görevi organize sanayi bölgeleri ihdas etmek. Bugün Çardak OSB, Denizli'nin gelecek günlerde en büyük gururu olacak” dedi.

“Türkiye’nin En Büyüğü, Denizli’de böylesi yok”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci, Çardak OSB’de Denizli’de eşi benzeri olmayan dev bir yatırımın müjdesini şu sözlerle verdi; “Bugün Çardak OSB’ye 450 bin metrekare gibi devasa bir alan üzerinde bir fabrika kuruluyor. Türkiye'nin en büyük ağaç işleyen firması olan AGT, Türkiye'nin en büyük sunta fabrikasını burada kuracak. Denizli'de böyle bir alan üzerinde kurulu firma yok. Erbakır’da bile yok. Bu sene temelini atacak ve kısa zamanda faaliyete geçecek. İstihdama da ciddi katkı sunacak. Çardak Organize potansiyeli ile Denizli’nin üretim ve istihdamda kurtarıcısı olacak” dedi.