Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası 16 Ocak 2019’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren iplik ithalatına getirilen ek vergilerin kaldırılması ya da yerli ürün kullanan üreticilerin aynı oranda desteklenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Ek vergilerin ihracatçıları ve imalatçıları olumsuz etkileyeceğinin ifade edildiği toplantıdan çıkan bildiride şu görüşlere yer verildi: “16.01.2019 tarih ve 30657 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 651 Sayılı İthalat Rejim Kararı kapsamında 5205-5402-5509-5510 GTİP numaralı iplik ithalatına getirilen ek vergilerin; İhracatçılarımızı ve imalatçılarımızı doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyeceği aşikardır. Hatta iç piyasada enflasyona da olumsuz etkileri olacağı düşünülmektedir. Ayrıca, ilimizde faaliyet gösteren katlı iplik üreticilerinin sadece tek katlı ipliklere gelen ek vergiden dolayı mağdur olacakları düşünülmektedir.

Bu noktada, yeni gelen ek verginin kaldırılmasını eğer bu mümkün değil ise yerli üretimden alınan iplikleri kullanan ihracatçılara ithal ipliğe gelen oran kadar destek verilmesi, yerli üretimi teşvik edeceğini ve ihracatçılarımız tarafından iç piyasada üretilen ipliğin tercih edilmesini sağlayacağı düşünülmektedir” denildi.

Sorunun çözümü için ilgili mercilere başvuruda bulunulduğu söyleyen Platform Sözcüsü İbrahim Tefenlili, konunun Platform olarak yakından takip edileceğini söyledi.