İkramiyeyle sevinen milyonlarca emeklinin yeni dönemde beklentisi intibak yasasının düzenlenmesini istiyor. Yapılacak düzenleme ile 2000 ve sonrasında emekli olanlara 355 liralık zammın yolunu açacak.

Milyonlarca emeklinin intibak umudu devam ediyor. Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için adres olarak TBMM’ye gösterdi. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yönelik yapılan intibak düzenlemesi, 2000'den sonra emekli olanları da umutlandırmıştı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişiye intibak, yasal düzenleme yapılarak hayata geçirilebilecek. Düzenleme yapılırsa, milyonlarca emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, önceki intibakta olduğu gibi 355 liraya varan zamlardan yararlanabilecek.

İlk intibaktan yaklaşık 2 milyon SSK'lı yararlanırken, maaşlarda 50 ile 355 lira arasında artış yaşandı. Yeni intibak hayata geçerse, yaklaşık 5 milyon kişinin yararlanacağı belirtilirken, zam oranının da ilk intibaktaki gibi 355 liraya varan tutarda olması bekleniyor.