DEGİAD olarak, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeleri yakından takip ettiklerini belirten DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, Aydın-Denizli Otoyol Projesi’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi. İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan otoyolun 154 km uzunluğundaki ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu'nun hayata geçirilmesi sürecinde proje için öngörülen koşulların oluşmadığı gerekçesiyle ihale tarihinin sürekli ertelenmesine tepki gösteren Başkan Urhan, “Uzun süredir bölgemizin ve şehrimizin büyük beklentisi haline gelmiş olan Aydın-Denizli otoyolu projesi 11 Haziran Perşembe tarihinde Yap-İşlet-Devret Yönetimi ile 8. kez ihaleye çıkacaktır. İhalesi daha önce defalarca kez sonuçlandırılamayan projenin gerçekleşmesi halinde şehrimizin ve bölgemizin ticaretine, üretimine, turizmine, ulaşımına, istihdamına ve aynı zamanda ülkemizin ihracat ve vergi gelirlerine çok büyük katkılar sağlayacağı yadsınamaz bir gerçektir.” dedi.

PROJENİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Denizli ve Aydın kent merkezlerini birbirine bağlayarak turizm, tarım ve ticaret bölgelerine ulaşımı rahatlatacak ve sektörlere can suyu verecek olan projenin olmazsa olmaz olduğunu belirten DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, bu projenin adil rekabet ve liyakat esasları gözetilerek sonuçlandırılması gerekliliğinin altını çizerek;“Her seçim döneminde şehrimizin ve bölgemizin siyasetçilerinin vaad olarak bizlere sunduğu söz konusu projenin takipçisi olduğumuzu bildirir; ihale sürecinin kamu maliyesine asgari yük getirmesi, adil rekabet ve liyakat esasları gözetilerek sonuçlandırılması gereği ile ilgili hassasiyet ve beklentimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi.

Aydın ve Denizli kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale, Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ile Ege Bölgesindeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı da sağlanmış olacak.