TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ekim ayı ihracat rakamları Başbakanımız Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin katılımlarıyla açıklandı. İhracatımızın tam on iki aydır hız kesmeden artmaya devam ettiğini görüyoruz. Güçlü ve emin adımlarla eski hedeflerimizi geride bırakmanın, yeni hedeflerimize biraz daha yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatta çift haneli artışlar yaşanmaya devam ediyor. Ekim ayında Birliğimize kayıtlı üyelerce yapılan ihracat bir önceki yılın ekim ayına kıyasla yüzde 20 artarak 224 milyon USD oldu. Ocak-Ekim 2017 döneminde ise ihracatımız yüzde 14 artışla 2 milyar 018 milyon USD olarak gerçekleşti” diye konuştu.

“TARİHİ ZİRVEYE ULAŞMAMIZ SÜRPRİZ OLMAZ”

Kocasert, “Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise Ekim ayında yüzde 19,6 arttı ve 286 milyon USD olarak kaydedildi. Yılın ilk on ayında ise ilimiz ihracatı yüzde 9,2 artarak 2 milyar 494 milyon USD’yi geride bıraktı. Ülkemiz ihracatı da güçlü artışlarını sürdürüyor ve dünya ortalamasının beş puan üzerinde seyrediyor. Ekim ayında yüzde 15,6 oranında artan ve 13 milyar 528 milyon USD olan ihracat, Ocak-Ekim döneminde yüzde 11 yükselişle 128 milyar 660 milyon USD’yi yakaladı. Daha önceki aylarda da belirttiğim gibi tüm zamanların ihracat rekoru olan 157,6 milyar USD’yi aşmamız ve tarihi zirveye ulaşmamız sürpriz olmaz” dedi.

“İHRACAT HAFTASI DEVAM EDİYOR”

Kocasert, “İhracatımızı mevcut seviyelerinden yukarı taşıyarak sürdürülebilir ve kalıcı ihracat artışlarını her yıl yakalamak temel amacıyla Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda İhracat Haftası 2017’yi düzenliyoruz. 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde İhracat Haftası’nın Denizli etkinliklerinde farklı okulları ziyaret ederek genç arkadaşlarımıza ihracat bilincini aşılamaya çalıştık. Bunun yanı sıra yerel televizyon kanallarında ihracatı konuştuk. İhracat Haftası, 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. İhracata dair her şeyin ele alınacağı, masaya yatırılacağı etkinliklerde 66 farklı ülkeden 700’ün üzerinde iş insanı farklı sektörlerdeki ihracatçılarımızla bir araya gelecek. Bu durumun da ihracatçılarımızın farklı ülkelere açılmaları ve ihracat ağlarını genişletmeleri açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Etkinliğin bugünkü bölümünde Başbakanımız Binali Yıldırım’a ihracatçılar olarak on maddelik taleplerimizi ilettik. Hükümetimizin ihracata çok önemli katkıları bulunmakta. İnanıyorum ki, sağlanacak yeni desteklerle ihracatımız çıkış ivmesini yukarı doğru taşımaya devam edecek” diye ifade etti.