MÜSİAD Başkanı Mehmet Akgün yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Dünyayı etkisi altına alan ve etkisini her geçen gün artıran Covid-19 pandemisinin, ülkemizdeki sosyal, toplumsal ve ekonomik etkilerini en aza indirebilmek adına, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin KOCA, sağlık çalışanları ve devlet kurumlarımız olağanüstü bir çaba ortaya koymaktadır. Gerek Covid-19 salgınına karşı ilk dakikalardan itibaren alınan tedbirle; gerekse ekonomik anlamda alınan önlemlerle, dünyayı tehdit eden bu salgına karşı en az hasar ve zararla çıkmanın çalışmaları yapılmaktadır. Hükümetimizin ekonomik anlamda şimdiye kadar aldığı tedbirleri çok yerinde buluyor ve attıkları doğru adımlardan dolayı kutluyoruz.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM

Akgün, “Dünyaya diz çöktüren virüsün, ülkemize vereceği zararları en aza indirme çabalarımız sürerken, ülkesini seven ve ona inanan biz iş insanları olarak, ekonomi alandaki çarkların da dönmesi gerektiği kanaatindeyiz. Her işletme gerekli önlemleri de almalıdır. Biliyoruz ki, dünya artık eskisi gibi olmayacak. Yaşadığımız sürecin insanlık üzerinde ne gibi sonuçlar ortaya çıkartacağını henüz bilemiyoruz. Sanayileşme, ardından gelen teknoloji ve bilgi devrimleri ile şekillenen bugünkü dünyanın nasıl bir geleceğe evrileceğini kestirmek şu anda zordur. Ancak, artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği, gidemeyeceği de açıkça ortadadır” dedi.

 Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel bir döneme girildiğini ifade eden Akgün, “Salgın sonrası ayakta kalmak, güçlü ekonomiye sahip olmak için gerekli adımlar hükümetimiz tarafından atılmıştır ve atılmaya devam ediyor. Bu adımları Müsiad olarak destekliyor ve tüm üyelerimizle birlikte katkıda bulunuyoruz. Virüs salgının ülkemizdeki etkisinin bugünkü durumunu bizim elimizdeki verilerle değerlendirdiğimizde, geçtiğimiz günlerde farklı şekillerde gündeme getirilen, tüm işletmelerin faaliyetlerinin durdurulması veya genel bir sokağa çıkma yasağı uygulamasının ne insanlarımızın yararına, ne işletmelerimizin yararına, ne de bunların sonucu olarak ülkemizin yararına bir tavır olmayacağına inanıyoruz. Olası bir ekonomik buhran ülkemizi kat be kat geriye götürecektir. Şüphesiz ki, uzun soluklu bir mücadele dönemindeyiz ama sonunda bu virüs saldırısını en az hasarla atlatacağız. Bu küresel soruna karşı yürüttüğümüz mücadeleyi kazanacağız. Bugün bize düşen milletimizi o başarı gününü düşünerek tüm önlemlerimizi alarak çalışmalıyız. Hayatın normale döneceği o günlere toplum olarak sağlıklı, mutlu ve müreffeh şekilde ulaşmak için dualarımızı ve çalışmalarımızı eksik etmeyeceğimizi ifade ediyor ve şunu tavsiye ediyoruz; Mecbur Kalmadıkça Sokağa Çıkma!” dedi.