Faiz indirimden memnun olduklarını ancak bu faizin bile yatırım için çok uygun olmadığını ifade eden Keçeci, “Sanayici olarak gerçekten yatırım yapmamız, üretmemiz için bize uygun faizlerin verilmesi gerekiyor. Yüzde 36’lardan yüzde 17’lere geldik, gerçekten kısa bir sürede oldukça hızlı bir düşme ile karşı karşıyayız. Bundan memnunuz ancak ne kadar memnunuz? Bugün hala bu faizin bile işletmelerde yeni yatırım ve finansman için uygun olmadığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın düşürmekte olduğu faizle bu oran nereye gelecek?  Temennim daha önceki aylarda olduğu gibi Merkez Bankası'nın faiz düşürmesinin piyasaya, mevduat faizlerine ve en önemlisi ticari faizlere yansımasıdır.”dedi.

Keçeci, “Diğer taraftan da enflasyonist bir baskıyla rakamlar küçüldükçe, daha önceki büyük rakamların düşmesi kolay olmuyor.  Ekonomide küçük rakamlara geldikten sonra bu rakamın daha aşağıya inmesi daima zorlaşır diye bir prensip var. Onu biliyorum, dolayısıyla bugün ticari faizlerin yüzde 17’den yüzde 10’lara ya da tek hanelere düşmesini şahsen büyük bir sürpriz olarak görüyorum. Faizlerin düşme eğiliminde olacağını düşünüyorum ama bir çırpıda, bu enflasyonist baskıda daha önceki aylardaki gibi düşmeye sebep olacağını zannetmiyorum.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı Ekim ayında Reel kesim güven endeksinin, bir önceki aya göre 2,1 puan artarak 100,9 seviyesinde gerçekleşmesini olumlu bir gidişat olarak yorumlayan Keçeci, sözlerine söyle devam etti; “Küçük de olsa bu puan artışı, hayatın bir yerde olumluya gittiğini gösteriyor. Ama bu endeksi yıllar öncesine kadar 60'ın altında görmedik. Zaten bu endeksin de mutlaka 100'ün üzerinde olması lazım ki iyi diyebilelim. 57’lerde 60’larda konuşulan bir endeks bize çok bir şey ifade etmiyor.  Ancak endekste 2,1’lik bir yükselme işin olumlu yönde gittiğini gösteriyor.  Kapasite kullanım oranında da çok ufak da olsa bir artışın olması önümüzdeki süreçte üretimde ve ihracatta belirli bir artışın olmasına sebep olacaktır. Çünkü kapasite kullanım oranı, sanayide kilit parametredir. Dolayısıyla diğer endekslerde de artışı mutlak surette bekliyorum. Son çeyrekte Avrupa’daki krize rağmen yılbaşının yaklaşıyor olmasının özellikle tekstil piyasasında önemli bir hareketlenmeyi beraberinde getireceğini ve ihracatımıza yansıyacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.