Denizli’de ekonomik durumdan etkilenen orta ve büyük ölçekte onlarca firma özellikle yaşadıkları finansal sıkıntılardan kurtulmak, üretim ve faaliyetlerine devam edebilmek için konkordato amacıyla mahkemeye başvuru yaptı.

O firmalardan birisi de, Denizli’nin en büyük market zincirleri arasında yer alan Cemal Pekdemir ve ailesine ait Pekdemir Çiftliği Büyük Mağazacılık A.Ş.  oldu. 39 yıl önce kurulan ve 40 süpermarket ve yüzlerce çalışana sahip olan firmaya Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine başvurusu sonrası  25 Aralık 2018 tarihinde 3 ay süreyle geçici konkordato hakkı verilmişti. Firmaya ise komiser heyeti atanmıştı. Firmanın daha uzun süreli kalıcı konkordato hakkını değerlendiren mahkteme, firmanın alacakları, borçları, öz sermayesi ve komiser heyetinin raporunu değerlendirerek firmaya 25 Mart 2019’dan başlamak üzere 2 ay daha konkordato uzatma hakkı tanıdı.

AİLE ŞAHSİ OLARAKDA KONKORDATO ALDI

Ayrıca firma sahibi Cemal Pekdemir ve çocukları da şahsi konkordato başvurusu için Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine başvuru yapmıştı. Cemal Pemdemir, Adnan Pekdemir, Faruk Pekdemir, Hasan Hüseyin Pekdemir’in başvurusunu değerlendiren mahkeme heyeti 28 Şubat 2019’dan başlamak üzere bu kişilere de 3 ay geçici süreyle konkordato hakkı verdi. Sürecin takibi içinse mahkeme, isimler için bir komiser atadı.