Özbekistan ziyaretinde, öncelikle Türkiye Taşkent Büyükelçisi A. Başar Şen’i ziyaret eden heyet, Büyükelçi Şen’den Türkiye – Özbekistan ilişkileri hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Atham İkramov ile görüşen Türk heyeti, Türkiye – Özbekistan iş forumuna katılarak iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve yatırım anlaşmalarını ele aldı.

Ziyareti değerlendiren DTB Başkanı Tefenlili “Özbekistan genç nüfusuyla Orta Asya’nın sürekli gelişmekte olan dinamik ülkelerinden biri. Doğal gaz, uranyum rezervleri ve pamuk üretimiyle potansiyeli olan bir ülke. Özbekistan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek her iki ülkenin de çıkarına olacaktır” diye ifade etti.

Ziyarette, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, TOBB ETÜ Hastanesi Başkanı Şadan Eren, Ulkar Holding Başkanı Hasan Ulusoy yer aldı.