Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform olan Türkiye Tasarım Haftası bu yıl da oldukça kapsamlı bir program ile T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.

8 Kasım 2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası-Design Week Turkey kapsamında düzenlenen Design Turkey 2017 Endüstriyel Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir insanın günde ortalama 400 nesne gördüğünü ve bunların tasarıma konu olduğuna işaret etti. Büyükekşi, “İşte biz üreticileri ve ihracatçıları tasarıma yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapsınlar istiyoruz. Tasarıma para harcamayı öğrensinler. Taklitten tasarıma geçmeyi öğrensinler. Çünkü biliyoruz ki tasarım, ürünlerin katma değerini artırıcı güçlü bir etkidir” diye konuştu.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Denetim Kurulu Üyesi-Tasarım Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Üyesi –Yarışma Komitesi Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş ile DENİB Yönetim Kurulu Üyesi-Yarışma Komitesi Üyesi İsa Dal  katılarak, gözlem ve incelemelerde bulundular.