Covid-19 salgını sürecinde camilerin ibadete açılmasıyla birlikte açık alanlarda namaz kılma dönemi başladı. Vatandaşların kendi seccadelerini getirmesi şartıyla yapılan ibadetler için antibakteriyel tek kullanımlık seccadeler üretildi. Denizli'de EVTEKS Firması bakteri ve virüslere karşı etkili seccade üretimi yaptı. Nano teknolojik kumaştan üretilen seccadeler gün ışığında üzerindeki bakteri ve virüsleri temizleyebiliyor. Kirlenmesi durumunda yıkanabilen seccade özelliğini kaybetmiyor.

2012 YILINDAN BU YANA AR-GE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Firma Sahibi ve Haliç Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Dal, kullandıkları teknolojinin dünyada tek olduğunu söyledi. Dal, "Türk mühendisler tarafından üretilen dünyada tek ve yüzde yüz yerli ve milli bir kumaş. Doktora tezimi de Nano-Teknolojik kumaş üzerine yazmıştım. Ardından 2012 yılında kumaş üretimine ilişkin çalışmalarımız başladı. Öncelikle havlu, bornoz ve iç çamaşırı üretiminde kullandık. Dünyada pek çok ülkeye ihracatını da gerçekleştiriyoruz. Covid-19 salgını sonrasında da maske, boyunluk ve eldiven üretimi yaptık" ifadelerini kullandı.

ABD VE İNGİLTERE'DEN TALEP GELDİ

Bakteri ve virüse karşı etkili ürettiğimiz ürünler yurt dışından ilgi görmeye başlayınca ABD ve İngiltere'de yaşayan Türklerden talep oluştuğunu belirten Dal, seccadeleri kısa zamanda üretip satışa sunduklarını kaydetti. Dal, "Maske ve eldiven üretimimiz özellikle ABD ve İngiltere'de yaşayan vatandaşlar ve Müslümanların dikkatini çekmiş. Bizden de bu yönde bir talepleri oldu. Biz de kısa sürede üretimini tamamladık ve bu hafta içerisinde satışa sunduk. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın talebi var, yakın zamanda da ihracatını gerçekleştireceğiz" dedi.