Denizli’de yerel seçimlerin odak noktalarından birisi de Honaz olmuştu. İlçede ilk olarak sandıklar açılıp sayım tamamlandığında CHP’nin adayı Yüksel Kepenek, AK Parti’nin adayı Turgut Devecioğlu’nun 8 oy farkla önünde süreci tamamlamıştı. Sonrasında İlçe seçim ve İl seçim kurullarına itirazlar yapıldı, Honaz’da sandıklar yeniden sayıldı. Sonuçta ise sandıkların yeniden sayımında Honaz’da CHP’li Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek, 1 oy farkla yarışı önde tamamladı. Ancak son olarak Honaz için seçimlerin yeniden yapılması başvurusuyla  itirazlar YSK’ya taşındı. 3 gün içinde konuyu görüşüp cevabını açıklamak durumunda olan YSK’da süre bugün saat 17.00’da doluyor. YSK o saate kadar, ‘Honaz’da seçimler tekrar yenilenecek mi?, ya da sonuç 1 oy farkla CHP’nin mi olacak karar verecek. Bu nedenle herkes bu konua kitlenmiş durumda.

AÇIKLAMA YAPTI

Honaz ile ilgili süreci değerlendiren CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, “AK Parti tarafından Honaz için YSK dahil tüm  itiraz süreçleri tamamlandı. YSK’ya yapılan başvuru seçimlerin tekrar yenilenmesi yönündeydi. Bugün saat 17.00’ye kadar karar verilmesi gerekiyor. 3 gün süresi vardı YSK’nın. Saat 17.00’de Honaz ile ilgili kararın açıklanmasını bekliyoruz. Honaz ile ilgili beklentim Sayın Yüksel Kepenek’in mazbatasını alması yönünde. Seçimin yenilenmesine, tekrar edilmesine ya da yeniden oyların sayılması yönünde değil. Bundan da herhangi bir korkumuz tereddütümüz  yok. Ama sahada ve sandıkta kazandığımız, masada da ilçe ve il seçim kurullarında iki defa kazandığımız bir seçimi YSK tarafından asılsız, soyut hukuki olmayan ve geçersiz iddialardan dolayı tekrar edilmesi açıkçası seçim hukukuna vurulmuş en büyük darbe olacaktır. adayımız Yüksel Kepenek’in hakkının verilmesidir” dedi.

BAKLAN’DA YSK’DA

Seçimlerde Denizli’nin odaklandığı diğer bir ilçe ise Baklan olmuştu. AK Parti Baklan Adayı Yusuf Gülsever, rakibi Millet İttifakı adayı Hakan Orhan karşısında 7 oy farkla seçimi kazanmıştı. İYİ parti süreci İlçe, İl Seçim kurullarına götürmüş ama itirazlar kabul görmemişti. Sonnuda ise YSK’ya Baklan seçimleriyle ilgili itirazlar yapıldı. YSK’da Baklan seçimiyle ilgili itiraz konusunda kararını en geç yarın 17.00’a kadar açıklayacak.

“BAKLAN’DA HATALAR VAR”

Baklan’daki sonucu değerlendiren CHP İl başkanı Akbaba, “Baklan’da İYİ Parti itirazda bulundu. Orada farklı bir durum var çünkü ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasında bir uyumsuzluk var. Özellikle 7 sandıkta. Örneğin oy kullanması gereken seçmen sayısı, kullanılan oy, geçersiz oy, iade edilen zarf ve pusula toplamlarının fazla olduğu ya da eksik olduğu ama bu fazlalığın nerede olduğu eksikliğin neden kaynaklandığına dair bir karar yok. Bu ne sandık başında tutulmuş ne ilçe seçim kurulunda. İl seçim kurulunda da ben temsilcisi değildim İYİ Parti’nin sadece bilgi almak noktasında sayın yargıçlarla görüştüm. Aslında ilçe seçim kurulunda olmadıysa İl seçim kurulundan bu hataların, yanlışlıkların ve eksikliklerin bertaraf edilmesi lazımdı. Şimdi YSK yine hukuk çerçevesinde en azından bu ciddi anlamda tespit edilmiş somut hukuki ve gerekçeli olarak delillendirilmiş çuvalların, sandıkların incelemesi gerekiyor. Baklan’daki karar yarın 17.00’de verilecek. Tabii ki bugünde verilebilir ama en geç yarın 17.00’de verilecek” dedi.