Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı’nın katıldığı buluşmada Öztürk,  2018 yılında Denizli’nin verilerle sağlık alanında adeta karnesini açıkladı. 7 bin 226’sı kamuda  olmak üzere üniversite ile özel sağlık tesisleri de dahil 13 bin 334 personelle Denizli halkına sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Öztürk, “Özellikle hekim sayımızı vurgulayacak olursak kamuda 468 uzman hekim ve 451 pratisyen hekimimiz ile pek çok yan dalda hizmet veren çok güçlü bir sağlık ordusuna sahibiz. Kamuda 10 devlet hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Güney, Çardak ve Serinhisar’da toplam 3 entegre devlet hastanesi ile Pamukkale Üniversitesi ve 9 özel hastane ile birlikte Denizli’de 3.321 yatakla sağlık hizmeti sunuyoruz. 2018 yılında kamu, üniversite ve özel hastanelerde 7 milyon 391 bin, aile hekimlerince 5 milyon olmak üzere toplamda 12 milyon 391 hasta muayenesi gerçekleşti. Yine 2018 yılında 231 bin 500 hastamız yatarak tedavi olurken 190 bin ameliyat gerçekleştirildi. Bunların %47’sinin A,B,C grubu denilen büyük ameliyatlardır” dedi.

“SAĞLIKTA BÖLGE KONUMUNDAYIZ”

Denizli’de birçok özellikli sağlık hizmetini de vatandaşa sunduklarının altını çizen Öztürk, “Denizlide il geneli özellikle Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi bünyesinde bulunan birçok özellikli hizmet ile bir sağlık bölgesi niteliğinde geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunulmaktadır. Denizli DH’de Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, Pamukkale Üniversitesinde Kapsamlı Onkoloji Merkezimiz var. 2018 yılının son günlerinde yine ilimize müjdeli bir haberimiz oldu; Denizli DH’de Onkolojik Cerrahi ve Gastro Cerrahi Kliniğimiz kuruldu. Denizli DH ve PAÜ’de İnme Merkezimiz bulunmakta, yakın zamanda Üniversite ile imzalayacağımız protokol ile felç geçiren hastalarımızı paylaşarak hızlı müdahale ile hiç sekelsiz iyileştirmeyi hedefliyoruz. Yine İl geneli Diyaliz Merkezleri ve diyaliz üniteleriyle ilimiz diyaliz hastalarına kaliteli bir hizmet sunmanın yanında Denizli’de 2015’te başlatılan ev hemodiyalizi uygulamasıyla kamu hastanelerinde bir ilk gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştık, şu anda 12 hastamıza Ev hemodiyalizi uyguluyoruz. Evde Sağlık Hizmetleri olarak da il geneli 2006’dan bu yana ulaşılan hasta sayısı yaklaşık 20 bin 75 olup, aktif tedavi programına alınan hasta sayısı 4.134 ve ayda ortalama bu hastalara ziyaret sıklığımız 2,4’dür” dedi.

BİNLERCE ÇAĞRI ALDIK

Denizli’de acil sağlık hizmetlerine bakıldığında 478 personelle ilde 33 acil sağlık istasyonu ve 104 ambulans ile hizmet verdiklerini dile getiren Uz. Dr. Berna Öztürk, 2018 yılında acil çağrı merkezine 1 milyon 136 bin çağrı yapıldığını, bunların % 23’ü yani 260 bininin sağlık alanına aktarıldığını söyledi ve vakaya ulaşma sürelerinin; merkezde 4.18 dk., kırsalda 12.22 dk. ile oldukça iyi durumda olduğunu belirtti. Öztürk, bu çağrıların içinde ayda 5 asılsız ihbar olduğuna dikkati çekerek vatandaşları 112’yi gereksiz meşgul etmemeleri konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.