Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Denizli Merkezefendi İlçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesinde 2 ayrı bölge planıyla dar ve orta gelir grubu için dev bir konut projesini hayata geçirmişti. 2+1 ve 3+1 olmak üzere  1.bölgede 1108,  2.bölgede ise 1173 konut inşa edildi. Toplamda ise 2 bin 281 konut çeşitli dönemlerde kura yöntemiyle satışa çıktı. Kurada ismi çıkanlar ev sahibi olma şansını yakaladı. Kurayla TOKİ’den konut sahibi olanlar, evlerine geçecekleri günü iple çekerken, kuradan ismi çıkmayan ve TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir fırsat doğdu.

KURASIZ SATIŞA ÇIKTI

TOKİ; kuralı çekilişler sonrası stokta kalan 2+1 orta gelir grubuna yönelik daireleri bu kez kurasız açık satış yöntemiyle satışa çıkardı.  1.bölgede 84 daire açık satış yöntemiyle 10 Ağustos Pazartesi günü satışa çıktı.  2.bölgede ise 291 daire bugün 11 Ağustos tarihinde satışa sunuldu.

BANKA ÖNÜNDE YATTILAR

Ev hayaliyle fırsatı kaçırmak istemeyen yüzlerce vatandaş Denizli Ziraat Bankası İstasyon Şubesi başta olmak üzere diğer Ziraat Bankası Şubelerine akın etti. Öyle ki, Pazar günü akşamdan banka önünde sıraya giren onlarca kişi Pazartesi satışa çıkan 84 daireden birisini almak için banka önünde sabahladı. Denizli’de bir rekor yaşandı. 15 dakika gibi kısa bir zamanda 84 daire satıldı. Kendisine 1. Etapta sıra gelmeyen vatandaş ise, bugün satışa çıkan 291 daire için banka önünden bir yere ayrılmadı. Geceden gündüze kadar gözlerini kırpmayan vatandaşlar şube önlerinde kuyruk oluşturmaya devam etti. Banka şubeleri açılmasıyla da satışlar başladı. Yine yüzlerce daire kısa zamanda tükendi. Sırada Pazar geceden itibaren  beklediğini belirten Ahmet Yılmaz, “Pazartesi günü sıra bize gelmedi. Kısa zamanda daireler bitti. Ben yinede bugün için sırada bekledim. Dahası benden önce de bekleyenler vardı. İnşallah sıra bize gelirse dairemizi alacağız. TOKİ’den kuralı çekilişlerde şans bana gülmedi. İnşallah şimdi o şansı yakalayacağım” dedi.